Spomnimo, Costner je med snemanjem futurističnega filma Vodni svet prišel na idejo, da bi iznašel napravo, ki bi ločevala nafto od vode. Z bratom je ustanovil podjetje, ki se dejansko ukvarja z odstranjevanjem naftnih madežev iz vode in poslu se je kasneje pridružil tudi Stephen Baldwin. Slednji je imel v podjetju 10-odstotni delež.

Ko je na primer prišlo do naftne katastrofe v Mehiškem zalivu, je prav Costnerjevo podjetje odhitelo na pomoč.

Baldwin in njegov prijatelj, ki je prav tako vložil denar v podjetje, sta oba v določenem trenutku povlekla svoje deleže iz podjetja. Menila sta, da nista dovolj obveščena o vsem, kar se v podjetju dogaja, in se zato umaknila. Šele nato sta uvidela, da je Costner sklenil pogodbo z naftnim mogotcem British Petroleumom, je poročal Business Week.

Baldwin je svoj delež prodal za pol milijona dolarjev, Costner pa je iz posla z BP kasneje zaslužil 52 milijonov. Baldwin je na sojenju trdil, da v trenutku prodaje ni bil seznanjen s poslom z BP-jem in da je zato prodal svoje delnice pod ceno. Zato je zahteval 21 milijonov dolarjev. Costner pa je nasprotno trdil, da v času, ko se je Baldwin umaknil s podjetja, posel z BP še ni bil povsem zapečaten in sklenjen.

Danes se je sojenje po le dveh urah odločanja porote zaključilo v prid Costnerja. Porota v New Orleansu je odločila, da Costner Baldwina ni prevaral in s tem tudi ne oškodoval.