Motociklisti se seveda zavzeto pripravljajo na boje na stezi, v zakulisju pa se vedno hitreje mešajo karte. Potem, ko je Casey Stoner napovedal odhod iz motoGP po koncu letošnje sezone, je iz te "nore rulete prestopov" izstopil tudi Jorge Lorenzo, s tremi letošnjimi zmagami in dvema drugima mestoma tudi eden prvih favoritov za letošnji naslov prvaka. Španec je, malce pričakovano, podaljšal pogodbo s sedanjim delodajalcem Yamaho. Z Yamaho bo tako sodeloval do konca sezone 2014. Lorenzo od svojega prihoda v kraljevi motociklistični razred leta 2008 nastopa za tovarniško ekipo Yamahe, v prvem letu je sezono končal kot četrti in postal novinec leta. Leta 2009 je postal podprvak in nato leto kasneje tudi prvak. Lani je sezono končal na drugem mestu.

"Zelo sem zadovoljen, da smo novi dogovor tak hitro spravili pod streho in se mi ni treba več ubadati s tem. Tako se lahko povsem osredotočim na nadaljevanje sezone, letos smo zelo konkurenčni in zdajšnji goden trenutek moramo izrabiti v popolnosti," je ob podaljšanju pogodbe povedal Jorge Lorenzo.

Še vedno pa ostaja vprašanje, kje bo kariero nadaljeval Valentino Rossi, čeravno pri Ducatiju počasno napredujejo in postajajo malce bolj optimistični. Po drugi strani pa poteka v zakulisju velik boj za Stonerjevo nasledstvo, kar pa zaenkrat ne "utruja" drugega Hondinega dirkača Danija Pedroso. Ta se bolj kot z igrami v ozadju ubada s prihajajočo dirko: "Silverstone je izredno zahtevana steza, saj vsebuje veliko sprememb smeri vožnje, zato mora biti tukaj motociklist zelo dobro fizično pripravljen. Po drugi strani vsi vedno neprestano gledamo v nebo in ocenjujemo, kaj nas čaka v prihodnjih urah. Upam, da letos ne bo deževalo."