Janković je tožbo proti Financam vložil zaradi člankov, objavljenih leta 2010, ki govorijo o domnevnih povezavah med družino Janković in podjetjem Taxgroup. Po navedbah časnika Finance naj bi namreč Klemen Šešok s pomočjo Jankovićevega sina Jureta kupil kmetijska zemljišča na zunanji strani ljubljanske obvoznice med Brdom in Podutikom, ki naj bi z novim prostorskim načrtom postala zazidljiva. Janković namerno kupovanje zemljišč zanika, od Financ pa zahteva 30.000 evrov.

Za kmetijsko zemljišče zahteval 2,2 milijona evrov

Danes je kot zadnja priča nastopila nepremičninska posrednica v agenciji Vaš dom Nevenka Jelovčan. Poudarila je, da ona Financam ni posredovala nobenega dokumenta. Kot je dejala, so jo pred dvema letoma klicali novinarji tega časnika in jo spraševali, ali je posredovala v poslu z zemljišči na Smodinovcu. Odgovorila je pritrdilno, vendar ni želela, da bi to informacijo javno objavili, "saj je osebna stvar vsakega, kaj kupuje in kaj prodaja". Tudi dopis, ki so ga v zvezi s tem objavili v Financah, ni njen, je poudarila.

Na sodišču je razložila, da je posredovala za Seliškarja, ki pa je za kmetijsko zemljišče zahteval zelo visoko ceno - 2,2 milijona evrov. V tem času jo je poklical njen zunanji sodelavec in sporočil, da ima kupca. Sporočil ji je tudi kraj in datum sestanka, s tem pa je Jelovčanova zanikala navedbe Financ, da je sestanek organizirala prav ona. Sestanek je potekal na sedežu podjetja Taxgroup, poleg nje, Seliškarja in Šešoka pa je na srečanje prišel tudi Jure Janković, kar se Jelovčanovi ni zdelo "nič kaj takega".

Jure Janković v poslu ni imel nobene vloge

Na sestanku o prodaji niso govorili, je dejala Jelovčanova, kasneje pa jo je Šešok tudi poklical in ponudil 700.000 evrov, a ga je zavrnila, saj cene ni mogla spustiti. Kasneje pa sta Seliškar in Taxgroup posel speljala mimo agencije, v kateri je zaposlena Jelovčanova. Kot je še dodala, ne držijo domneve, da naj bi Janković izrazil željo, naj se zemljišča ne kupi na njegovo ime. Prav tako ni bila ona tista, ki je "našla" Jureta Jankovića za nepremičninski posel, je dodala, temveč je morebitne kupce našel zunanji sodelavec.

Šešok pa je na eni prejšnjih obravnav dejal, da na sestanku Jelovčanove ni bilo, prav tako se ni spomnil, ali je bil na sestanku še kdo drug. Po njegovih besedah Jure Janković v tem poslu ni imel nobene vloge.

Danes bi moral pričati tudi Jure Janković, vendar na sodišče ni prišel. Odvetnik Financ Andrej Simonič je pri njegovem zaslišanju vztrajal, vendar ga je sodnica zavrnila in dokazni postopek zaključila.