Potem ko je 21-letni Dzagojev dosegel dva gola ob zmagi Rusije proti Češki s 4:1 in prejel posebno nagrado Uefe za igralca tekme, je proti Poljski vpisal zadetek za remi (1:1). V ruski reprezentanci so bile vse oči uprte v golgeterja Keržakova, a je njegov strelski post nadomestil ofenzivni vezist Dzagojev, katerega nastop je bil negotov, saj si je dva meseca pred prvenstvom zlomil prst na nogi.

Dzagojev je bil rojen v nemirni in uporniški Osetiji v Beslanu, kjer se je podil po ulicah za žogo z bratom. Glavni krivec, da se je vpisal v klub, je mati. Že pri desetih letih se je preselil v Vladikavkaz in nadaljeval šolanje na nogometni akademiji. Vmesna postaja do moskovskega CSKA, kamor je prišel z 18 leti, so bila Krila Sovjetov v drugi ligi, za katere je prvič zaigral pri 16 letih. Njegova kariera je povezana z nekdanjim trenerjem moskovskega CSKA in Dinama Kijev Valerijem Gazajevom, ki je tudi Osetijec. Hitro je opazil njegovo nadarjenost in ga odpeljal v Vladikavkaz ter pripeljal v CSKA. Svojo nadarjenost je hitro nadgradil, saj je prejel vabilo v rusko reprezentanco pri 18 letih in 116 dneh.

Dzagojev meni, da njegovih predstav nima smisla poveličevati. "Za vsak gol na prvenstvu je potreben tudi kanček sreče. Prvi gol proti Češki sem dosegel, ker sem bil na pravem mestu, ko se je žoga odbila od vratnice, druga dva po čudovitih asistencah, po katerih nisem veliko razmišljal, ampak le streljal in morda tudi zato zadel. Nisem evforičen. Ne ukvarjam se s statistiko, ne štejem golov, zanimajo me le zmage Rusije," pravi črnolasec, ki bo v nedeljo praznoval 22. rojstni dan.

Z vsakim golom raste njegova vrednost na borzi, ki je bila pred začetkom EP 16 milijonov evrov. Ker mu čez pol leta poteče pogodba s CSKA, bo veliko presenečenje, če kariere ne bo nadaljeval v Angliji. V svojih vrstah bi ga rad videl Arsenal, a je več možnosti, da bo končal v Chelseaju, kjer naj bil zamenjava za Franka Lamparda.