Ponudba za odkup imetnikom obveznic se nanaša na celoten nominalni znesek izdanih obveznic (Perpetual Floating Rate Upper Tier 2 Subordinated Step-up Notes), ki kotirajo na luksemburški borzi. NLB imetnikom obveznic ponuja v denarju 56,6 odstotka nominalne vrednosti delnice (565 evrov za obveznico v nominalni vrednosti 1000 evrov).

Končni izid zbiranja ponudb bo predvidoma objavljen 28. junija, poravnava pa bo predvidoma opravljena 29. junija, so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz NLB.

NLB si pridržuje pravico, da po prosti presoji ne sprejme nobene ponudbe za prodajo obveznic ali da podaljša, prekine ali umakne povabilo za zbiranje ponudb ali na katerikoli način spremeni katerikoli pogoj zbiranja ponudb. To velja vključno v primeru, da ji Banka Slovenije ne izda dovoljenja za odkup ponujenih obveznic v skladu s sklepom o izračunu kapitala bank in hranilnic, so navedli.

NLB mora v skladu z zahtevami evropskega bančnega regulatorja EBA in Banke Slovenije dokapitalizirati najpozneje do 30. junija, in sicer za toliko, da bo zvišala količnik najkakovostnejše oblike čistega temeljnega kapitala bank (Core Tier 1) na devet odstotkov, so spomnili v NLB in opozorili še na skupščino 27. junija. Na njej bodo lastniki banke odločali o predlogu o dokapitalizaciji, ki naj bi se v skladu s sklicem skupščine zgodila z izdajo t.i. pogojno zamenljivih obveznic ter z izdajo novih delnic.