Drago Šketa, vodja okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, je potrdil informacijo, da so prejeli kazensko ovadbo, ki je že v rokah pristojnega tožilca. Ta bo moral oceniti, ali je v njej dovolj dokazov za utemeljitev sprožitve sodne preiskave. Po poročanju časnika Večer so poleg župana ovadeni še Mojmir Grmek, direktor Javnega podjetja za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči, Marjan Pinter, nekdanji direktor in solastnik propadlega gradbenega podjetja Konstruktor VGR, in Veselin Djurovič, solastnik in direktor podjetja Agroruše.

Sum storitve korupcijskih kaznivih dejanj naj bi kriminalisti zaznali pri gradnji nove mariborske tržnice na Vodnikovem trgu. Leta 2006, ko je občino še vodil Boris Sovič, si je Konstruktor na javnem razpisu izboril stavbno pravico za gradnjo tržnice z garažno hišo. Vendar je Konstruktor oktobra 2008 celotno zemljišče, tržno ploščad in novogradnjo prodal Hypo Leasingu. Sopodpisnik omenjene pogodbe je bil v imenu javnega podjetja omenjeni Grmek. Pri gradbenih delih tržnice se je leto prej izkazalo, da je treba prestaviti vodovodni kolektor, kar bi gradnjo podražilo za več kot 640.000 evrov. Stroške te prestavitve je zatem poravnala občina in prav v ozadju tega dogovora kriminalisti zdaj sumijo podkupovanje. Konstruktor naj bi namreč v zahvalo za omenjeno občinsko plačilo podaril Kanglerju 12.000 evrov vredno umetniško sliko Mersada Berberja. Kot posrednik v tem domnevnem podkupovanju naj bi po prepričanju policije sodeloval Djurovič.

Vsi vpleteni odločno zanikajo storitev kakršnih koli kaznivih dejanj. Kangler je tudi v tem primeru prepričan, da gre za policijski konstrukt, ker pri poslih v zvezi s tržnico ni na nikogar vplival in na nikogar ni pritiskal. Zasežena slika naj ne bi bila v ničemer povezana z očitki iz ovadbe, po Kanglerjevih besedah naj bi bila celo ponaredek. Na vse očitke iz kazenske ovadbe pa bo Kangler podrobneje odgovoril v ponedeljek, ko je sklical tiskovno konferenco.

Da bi storila kar koli nezakonitega, zanikata tudi Djurovič in Pinter. Po besedah bivšega šefa Konstruktorja je omenjeno sliko kupil v ateljeju Festić zato, da bi jo podarili županu črnogorskega mesta Bar Žarku Pavićeviću. Kako se je olje na platnu bosanskega slikarja znašlo maja 2010 v Kanglerjevi stanovanjski hiši v Dupleku, ni vedel pojasniti.