Priložnost za sodelovanje se je ponudila ob 40. rojstnem dnevu Vala 202. VAL 202 Plus! vsebuje najboljše mednarodne in domače uspešnice na dveh CD-jih, kompilacijo pa si lahko naložite tudi v spletni trgovini iTunes Slovenia. Kompilacija bo izšla 8. junija in bo na voljo v prodajalnah s CD-ji po Sloveniji.

Ljubljana, 25. 5. 2012: Val 202, II. program Radia Slovenija, in založba Universal Music Slovenia začenjajo partnersko sodelovanje in predstavljajo prvo v seriji kompilacij največjih uspešnic z naslovom VAL 202 Plus! Pod tem imenom so zbrane najodmevnejše mednarodne in domače uspešnice, in sicer kot dvojni CD.
Na albumu VAL 202 Plus! Vol. 1 boste našli 40 domačih in mednarodnih uspešnic izvajalcev, kot so Michael Teló, Tabu in Andrej Šifrer, David Guetta feat. Usher, Jan Plestenjak, Rihanna, Eva Boto, Florence + The Machine, Lana Del Rey, Maroon 5 …

Pri izbiri skladb so združili moči glasbeni uredniki Vala 202 in strokovnjaki na področju marketinga založbe Universal Music Group. Kompilacija vsebuje tudi najbolj priljubljene uspešnice slovenskih radijskih postaj in glasbenih lestvic. “Želeli smo izdati prvo kompilacijo uspešnic z lokalnim in mednarodnim naborom pesmi vseh žanrov in založb za slovenski trg. Iskali smo primernega partnerja in zelo zadovoljni smo, da smo partnerstvo sklenili z Valom 202,” pravi Fabian Stilke, direktor marketinga založbe Universal Music Slovenia.

Andrej Karoli, urednik glasbenega programa Vala 202, dodaja: "V slovenski ponudbi je že dlje časa prostor za kompilacijo sveže popularne glasbe. Izdaja Val 202 Plus! bo ta prostor zapolnila. Ob bok globalnim uspešnicam bo postavila najbolj priljubljene slovenske glasbene izvajalce, vse skupaj pod blagovno znamko Vala 202. Ta z izdajami Imamo dobro glasbo sicer že nekaj let redno skrbi za nove, sveže ter neodkrite kakovostne slovenske glasbe. Z izdajami Val 202 Plus! pa bo zgodbo sestavil z najbolj odmevno in široko sprejeto glasbeno produkcijo. Ker Val 202 ujame vse."