Pahor, ki si želi podpore več parlamentarnih strank, pa se bo jutri srečal s predsednikom Desusa Karlom Erjavcem, ki je že napovedal, da bodo v stranki podprli kandidata z levice, o tem, koga, pa bodo danes razpravljali člani izvršnega odbora DeSUS.

Erjavec je ob tem pojasnil, da se nekateri v stranki navdušujejo nad Pahorjem, drugi pa nad aktualnim predsednikom Danilom Türkom, zato je ocenil, da bo razprava o tem "zelo živahna".

Pahorja sicer podpira tudi Gregor Virant iz Državljanske liste.

V tekmo za predsednika republike so se poleg Pahorja in Türka doslej podali še evropski poslanec Milan Zver, ki ga v volilno tekmo pošilja SDS in ga podpira tudi NSi, predsednik zunajparlamentarne SNS Zmago Jelinčič ter neodvisni kandidat Marko Kožar.

Preberite še:
- Pahor: če bom preračunljiv, bodo angeli odšli drugam
- Poslanska skupina SD je Pahorja podprla pri kandidaturi za predsednika države
- Türk o Pahorjevi kandidaturi: Ljudem je treba dati možnost izbire
- Novi stari predsednik? Polovica bi predsedovanje še vedno zaupala Türku

V Zares bodo na predsedniških volitvah podprli Türka

Zunajparlamentarna stranka Zares bo na letošnjih volitvah predsednika republike podprla kandidaturo sedanjega predsednika republike Danila Türka. Kot so danes sporočili iz Zares, se je tako na sredini seji odločil svet stranke.

"Ocenjujemo, da je svojo funkcijo opravljal dobro in v korist vseh Slovenk in Slovencev. Hkrati smo prepričani, da Slovenija v teh nemirnih in težkih časih potrebuje predsednika, ki bo znal povezovati in iskati skupne poti za izhod iz krize," je v sporočilu za javnost pojasnil predsednik Zares Pavel Gantar.

Podporo Türku napovedali tudi v LDS

Med zunajparlamentarnimi strankami so podporo Türkovi kandidaturi prejšnji mesec napovedali tudi v LDS. Po razmisleku o morebitnem lastnem kandidatu so se po besedah predsednika LDS Iztoka Podbregarja odločili, da LDS ni do tega, da bi si s kandidaturo želel dvigovati medijsko prepoznavnost tekom predsedniške kampanje.