Delničarji so nadzornike razrešili na podlagi nasprotnega predloga družbe Zvon dva holding, ki je sicer v stečaju. Svoj položaj so morali predčasno zapustiti Anton Slavko Jamnik, Franc Ješovnik, Ljubo Peče ter Roman Žnidarič. Skupščina je v nadzorni svet namesto njih imenovala Boruta Frantarja, ki so ga predlagali tudi mali delničarji, Davida Melihna, Branka Gregorca in Vladimirja Antona Lukanca.

Po navedbah društva Mali delničarji Slovenije je bil s tem odpoklican oz. zamenjan celoten nadzorni svet družbe Mladinska knjiga Založba.

Z nasprotnim predlogom je Zvon dva holding uspel tudi pri delitvi bilančnega dobička. Skupščina je tako odločila, da bodo bilančni dobiček v višini 255.187,91 evra uporabili za dividende, kar pomeni 0,21 evra bruto na delnico. Preostanek bilančnega dobička bo ostal nerazporejen. Uprava in nadzorni svet Mladinske knjige Založba sta sicer predlagala, da celoten bilančni dobiček v višini 1,02 milijona evrov ostane nerazporejen.

Družba Mladinska knjiga Založba je v lanskem letu ustvarila dobrih 37 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje in poslovno leto zaključila pozitivno. V primerjavi z letom 2010 je imela založba sicer štiri odstotke nižjo prodajo, padec pa je povezan s prodajo na trge jugovzhodne Evrope.