Slednji je v cilj 187 kilometrov dolge etape s šestimi kategoriziranimi vzponi nižje kategorije prišel v prvi večji skupini, ki je za ubežno trojica - ta je ušla na zadnjem spustu, zaostala štiri sekunde. V njej so bili tudi Borut Božič, ki je zasedel odlično šesto mesto, Jani Brajkovič, Belokranjec je zasedel 22. mesto, in Kristijan Koren, Primorec je pristal na 58. mestu. Vodilni po prologu Avstralec Luke Durbridge je zaostal 27 sekund, tako da je moral ekspresno predati rumeno majico.

"Zmaga je zame veliko presenečenje. Dolgo časa nisem tekmoval, res nisem pričakoval, da bi že takoj prevzel skupno vodstvo. A vendarle je to tudi dober znak. Zadovoljen sem bil že po prologu, danes sem še bolj," je dejal zmagovalec etape, ki le za sekundo zaostaja za Wigginsom. Britanec po etapi kljub temu, da je oblekel majico vodilnega ni bil najbolj zadovoljen. "Mogoče je to prekmalu. Četrtkov kronometer bi si želel voziti v dresu Skyja, a kar je, je. Seveda si želim zmagati tudi to dirko, a glavni cilj je le Tour, ta dirka pa pomeni pripravo nanj. Tam bodo karte vendarle drugače pomešane, kot so tu, meni Wiggins. S temi besedami je nazorno pokazal, da slabše predstave Andyja Schlecka, ki je v prvi etapi zaostal več kot tri minute, ne pomenijo, da bo po diskvalifikaciji Alberta Contadorja zmagovalec lanskega Toura na letošnji dirki po Franciji slab.

V skupnem seštevku ima zdaj Wiggins, eden glavnih favoritov za končno zmago, sekundo prednosti pred Evansom, dve sekundi na tretjem mestu zaostaja Ukrajinec Andrej Grivko. Koren je s 13 sekundami zaostanka 31., Brajkovič zaostaja še sekundo več in je 34, Božič pa je zaradi slabše uvodne vožnje na čas 80., za vodilnim zaostaja 36 sekund.