Casey Stoner se je očitno uštel pri izbiri trše zadnje pnevmatike. Avstralec je dirko začel s prvega startnega mesta, a je že v prvem krogu padel celo na peto mesto, saj je bil njegov motocikel zaradi trše zadnje pnevmatike (večina tekmecev se je odločila za mehkejšo različico) vse prej kot zanesljiv. In to so Lorenzo, Pedrosa, Spies in Dovizioso s pridom izrabili.

Že v prvih krogih dirke je bilo jasno, da bo pot do zmage vodila le mimo obeh španskih matadorjev, na koncu pa je imel več živcev ravno Lorenzo, ki je tako slavil tretjo zmago v letošnji sezoni. "To je lepa zmaga, saj sem lahko stopil na najvišjo stopničko pred domačimi navijači. Na startu sem bil kar dober, a sem se še kako zavedal, da ne smem postati preveč nervozen in neučakan v lovu za Danijem. Čakal sem, kako se bodo stvari razvile, hitro sem opazil, da lahko držim stik z njim, in sem nato samo čakal na kakšno napako. Nekaj krogov pred koncem sem imel priložnost, malce tvegal in nato mirno odpeljal do cilja na prvem mestu."

Dirkač honde Dani Pedrosa je imel v nasprotju s Stonerjem to pot veliko bolj srečno roko pri izbiri strategije, a povem zadovoljen z drugim mestom tudi ni bil: "To je bila čudna dirka. Najprej mi je šlo zelo dobro, motocikel je bil odličen, a vedel sem tudi, da je Lorenzo tesno za menoj, zato sem vozil na vso moč, pa se ga vseeno nisem mogel otresti. Na koncu pa je postajal motocikel vedno težje nadzorljiv, zato nisem hotel tvegati, da bi šlo po zlu vsaj drugo mesto." Več kot očitno je namreč bilo, da je Lorenzo dejansko čakal Pedroso, da se "skuha", in potem ga je dirkač Yamahe "pojedel" v enem zalogaju.

Andrea Dovizioso se je veselil tretjega mesta: "Prav dober občutek je, da se lahko s poltovarniškim motociklom kosam z motociklisti s tovarniškim materialom, napredek v letošnji sezoni je očiten, naša yamaha deluje odlično. Res sem vesel, da sem na koncu lahko obranil vse napade Stonerja." Stoner je namreč skozi celotno dirko deloval precej nebogljeno, če ne celo malce izgubljeno, na dirki pa je napravil toliko kot že dolgo ne, a njegovi tekmeci tega niso znali kaznovati. Konec koncev je Avstralec mojster dirkanja, ki zna tudi iz na videz brezizhodnega položaja potegniti največ. A prav zadovoljen vseeno ne more biti, saj je njegove serije stalnih uvrstitev med prve tri zdaj konec, Lorenzo pa postaja iz dirke v dirko trši oreh.

Eden večjih osmoljencev dirke pa je Ben Spies. Motociklist Yamahe je bil na drugem mestu, ko se je preveč optimistično lotil Danija Pedrose, ki je takrat vodil, zapeljal malce s steze in padel. Kljub temu je lahko nadaljeval dirko, in se je potem z 20. še uspel prebiti mimo cele vojske dirkačev z motocikli CRT na končno deseto mesto.

Naslednja dirka prvenstva motoGP bo na sporedu 17. junija v vremensko nepredvidljivem Silverstonu.