Nastop Macy Gray na Festivalu Lent bo eden od vrhuncev festivala samega, hkrati pa bo tudi eden od nosilnih dogodkov Evropske prestolnice kulture Maribor 2012.

Naslovnica albuma. (Foto: Arhiv organizatorja)

Macy bo v Mariboru 3. julija izvajala pesmi z albuma Covered, ki ga je izdala marca, za album pa jo je navdihnila Nina Simone s svojimi predelavami. "Bilo ji je vseeno, kaj si bodo mislili ljudje in kako jo bodo primerjali z drugimi. Preprosto je vzela pesem in jo naredila za svojo. Snemanja albuma sem se tako lotila samozavestno, vedoč, da lahko naredimo karkoli hočemo," je povedala z grammyjem nagrajena zvezdnica. Z albumom je znova pokazala svojo inovativnost in samosvoj glasbeni slog, s katerim že od svojega glasbenega prvenca iz leta 2000 premika glasbene meje.

Poleg pesmi z albuma Covered bo Macy na Lentu zagotovo odpela tudi katero od svojih starih uspešnic, kot so Sweet Baby, I Try, Still, Why Didn't You Call Me, Beauty In The World in Lately.

(Foto: Daylife)

Na albumu Covered je Macy zbrala interpretacije svojih priljubljenih pesmi – indie rock pesmi iz zadnjega desetletja. "To so pesmi, ki bi jih verjetno napisala v kakem drugem življenju," je povedala, produciral pa ga je Hal Willner, ki je znan predvsem po sodelovanju z Loujem Reedom, Metallico in Marianne Faithfull.

Macy si je za predelavo izbrala nekoliko bolj temačne pesmi, kot sta Wake Up skupine Arcade Fire in Teenagers skupine My Chemical Romance. "Večinoma gre za temačne ljubezenske pesmi. Te namreč ponazarjajo moje trenutno razpoloženje. Rada bi pela te hočem-si-prerezati-zapestja-toda-ljubim-te pesmi. Odlično namreč povedo prav tisto, kar bi si želela povedati sama," je dodala.

Macyjin debitantski album On How Life Is in singel I Try je občinstvo pred leti odlično sprejelo, kar pa je bil le začetek njene izjemne kariere, v kateri si je prislužila več grammyjev in MTV-jevih nagrad in prodala več kot 25 milijonov albumov.