Najmlajši so se podali na CICI duatlon, na katerem so premagali 500 metrov teka, 2,5 kilometra kolesarjenja in dodatnih 500 metrov teka. V morje niso skočili, saj je štelo hladnih 17 stopinj Celzija. Sledila sta SUPER SPRINT triatlon za otroke in MALI triatlon za vsakogar, na katerem so udeleženci premagali 250 metrov plavanja, 6 kilometrov kolesarjenja in 2,5 kilometra teka. Najboljši pa so se pomerili v SPRINT triatlonu ter štafetah, ki so od njih zahtevali poštenih 750 metrov plavanja, 18-kilometrsko kolesarsko in 5-kilometrsko tekaško preizkušnjo. To razdaljo je premagal tudi novopečeni triatlonec Igor E. Bergant, ki se je pripravljal pod taktirko Igorja Kogoja iz triatlonskega kluba 3K Šport Ljubljana.

Bergant ostaja zvest teku

"Zame je bil to bolj preizkus samega sebe, ne toliko tekmovanje," nam je v cilju zaupal Bergant, ki ostaja zaprisežen tekač, tudi zato, ker si nadaljevanja triatlonskih izzivov ne more privoščiti. "Zaradi mojega načina življenja in predvsem zaradi službe, v kateri je čas zelo nepredvidljiv, je to praktično nemogoče. Na srečo me tek popolnoma zadovoljuje in tudi bistveno lažje ga vključim v svoj vsakdan," je povedal.

Bravo, Mateja!

Minula sobota je bila za vse slovenske triatlonce pomemben dan. Triatlonka Mateja Šimic je namreč ravno v soboto v Madridu izpolnila normo za olimpijske igre. Mojmir Ocvirk, predsednik Triatlonske zveze Slovenije, ni skrival ponosa. "Matejin izjemni uspeh je velika spodbuda za vse nas," je dejal in izvedbo Dnevnikove prireditve ocenil z odlično.

Pokali za najboljše

Po 750 preplavanih metrih, 18 prekolesarjenih in 5 pretečenih kilometrih sprint triatlona je kot prvi ciljno črto prečkal Italijan Alberto Casadei, ki je bil zmage kljub številnim vidnim uspehom vesel in je dejal, da se rad vrača v Slovenijo in Portorož. Med ženskami je bila na sprint triatlonu najboljša 18-letna Maruša Klemenc iz triatlonskega kluba Trisport Alprem. V super sprint triatlonu je med moškimi pokal najvišje dvignil Matevž Planko iz triatlonskega kluba Trisport Alprem, med ženskami pa je slavila Avstrijka Beatrice Weiss. Ostali zmagovalci v različnih kategorijah so domov odšli s medaljami, nekateri pa tudi z nagradami. Podelitev je namreč popestril žreb štartnih številk za privlačne nagrade, med njimi uro znamke Garmin FORERUNNER 610HR in kolo znamke Schwinn Cruiser.

Eni v vodi, drugi v zraku

Prav posebno darilo je minulo soboto prejel Simon Prelesnik z Radia Aktual, ki smo ga izzvali k skoku s padalom. "Da ne bi izpadel mevža, sem pristal. A ko sem bil 4000 metrov nad tlemi, je pogum padel iz letala pred menoj," se je pošalil. Da mu je srčni utrip podivjal, je pokazala tudi Garminova ura iz Big banga, ki je po 40 sekundah prostega pada zabeležila pulz 165. Pa vendar ga srce ni izdalo, tudi po zaslugi profesionalcev iz padalske šole Paranoia, ki skrbijo za šolanja, tekmovanja, tandemske skoki, skoke na prireditvah in še in še. Radijec se jim je na tleh zahvalil in navdušeno zavpil: "Nepozabna adrenalinska bomba!" Nepozaben je bil dan tudi za številne triatlonce, ki so nam obljubili, da se prihodnje leto znova vidimo - na istem mestu in še v večjem številu.