Jutri med 10. in 14. uro se bo v UŠC Leona Štuklja odvijal mednarodni zaposlitveni sejem, ki bo namenjen iskanju priložnosti za delo v Avstriji. Na sejmu bodo sodelovali slovenski in avstrijski delodajalci, agencije za posredovanje zaposlitev iz obeh držav, Štajerska gospodarska zbornica in Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor. Pri razstavljavcih bo na voljo čez 380 prostih delovnih mest s področij kovinarstva in strojništva, gradbeništva, informacijske tehnologije, proizvodnje, storitev in trgovine ter gostinstva in turizma.

Na sejmu bodo predstavljena tudi sezonska dela v kmetijstvu, kjer bo dela lahko opravljalo okrog 500 ljudi (redčenje jabolk in obiranje sadja, predvsem jabolk in grozdja), obesejmski del pa bo namenjen podajanju informacij o delu v tujini in povečevanju zaposljivosti obiskovalcev sejma.

V Postojni bo sejem v četrtek med 10. in 16. uro potekal na Titovem trgu, kjer se bodo predstavili številni delodajalci, območne obrtne zbornice, nevladne organizacije in druge regijske ustanove, pomembne na trgu dela, posebno pozornost pa bodo na spremljajočih se prireditvah namenili dejavnosti strojništvo ter poklicnim možnostim v tej panogi.

Petkov zaposlitveni sejem v Krškem pa bo osvetlil priložnosti, ki se kažejo v kmetijstvu. Sejem bo od 10. do 13. ure potekal na zunanji ploščadi Kulturnega doma Krško. Na stojnicah se bodo predstavili delodajalci s področja kmetijstva, dve izobraževalni organizaciji in zavod, ki se ukvarja z razvojem podeželja. Poleg tega bodo v mali dvorani Kulturnega doma od 10.30 do 12.30 ure delodajalci predstavljali možnosti zaposlitve in opravljanja sezonskih del v kmetijstvu ter možnosti srednješolskega in višješolskega izobraževanja za kmetijske poklice.