V že tradicionalni, četrti okoljsko-humanitarni akciji so slovenske šole, vrtci, organizacije in posamezniki zbirali odpadni papir, z njegovo odprodajo pa pomagajo graditi šolo za najrevnejše otroke Piali Ashar Alo, ki jo je v Pialiju v Indiji ustanovila Slovenka Mojca Gayen s svojim možem Anupom. Največ papirja so letos zbrali na Osnovni šoli Davorina Jenka v Cerkljah na Gorenjskem, ki je danes gostila evropsko poslanko Romano Jordan, zakonca Gayen ter prvega sekretarja indijskega veleposlanika Roberta Shetkintonga.

Gayenova je šolarjem povedala, da otroci v Pialiju živijo v zelo težkih razmerah ter radi prihajajo v šolo, ker imajo samo tam na voljo redne obroke hrane in material za delo, učenje in zabavo. "To jim omogočate tudi vi, ker zbirate papir in nam z njim pomagate graditi šolo za te otroke," je dodala Gayeva.

Pokroviteljica akcije Romana Jordan je predstavnikom sodelujočih zavodov podelila plakete in dodala, da so svojo skrb za okolje povezali z dobrodelnostjo. "Zelo sem vesela, da ste se tako angažirano odzvali klicu na pomoč otrokom z druge strani sveta, ki živijo v čisto drugačnih razmerah in jim šola ni samoumevna danost," je poudarila Jordanova.

K akciji se je prijavilo 21 zavodov, uspešno pa jo je zaključilo 15 zavodov. Nekateri zavodi papir za Piali zbirajo še do konca šolskega leta. Zavodi so v akciji skupaj zbrali 56.311 kilogramov odpadnega papirja in z njegovo odprodajo prispevali 3881 evrov za pomoč otrokom šole Piali Ashar Alo.