Mark Webber, ki je z zmago na letošnji dirki za VN Monaka že drugič slavil v tej kneževini in se osmič v karieri povzpel na najvišjo stopničko (kot vedno zmagovalnega odra po tradiciji v knežji loži ni bilo), je temelje za zmago postavil z najboljšim startnim mestom. Ta bi moral sicer pripasti Michaelu Schumacherju, ki pa je zaradi kazni iz Barcelone moral dirko začeti s šestega mesta, a Avstralec je z odličnim speljevanjem in ravno prav agresivno ter preudarno vožnjo v bolj kočljivih trenutkih dirke storil vse prav in se na koncu zasluženo veselil prve letošnje zmage. "To je bila nenavadna dirka, vse sem dejansko naredil na startu in v prvih krogih. V nadaljevanju sem moral le paziti, da sem pnevmatike kolikor toliko držal na delovni temperaturi, kar je bilo zelo težko, ter da nisem napravil napake na bolj spolzki stezi proti koncu dirke. Takrat so verjetno vsi molili, da bi začel padati dež, le jaz sem molil za suho vreme. In oni tam zgoraj me je uslišal," je bil vesel zmage Mark Webber. In res se je nekaj minut po končani dirki v kneževini močno ulil dež.

Drugo mesto je šlo lokalnemu junaku Nicu Rosbergu, ki je tako rekoč vse svoje življenje prebil v Monaku: "Ni mi uspelo zmagati, a nič hudega. Že priti med prve tri na takšni dirki je nekaj posebnega. Startal sem dobro, a ne dovolj dobro, da bi presenetil Webbra. V nadaljevanju sem bil bolj kot na prehitevanja, ki so tukaj skoraj nemogoča, osredotočen na pnevmatike. In v zadnjih krogih sem upal, da bo Mark storil kakšno napako, jaz pa sem bolj kot ne gledal le v vzvratni ogledali, kaj za menoj dela Alonso."

Španec je bil namreč potencialna nevarnost za oba prvouvrščena, kajti zviti Ferrarijev dirkač je ponovno dokazal, zakaj ga imajo rdeči v svoji ekipi. Dejstvo je, da je Ferrarijev dirkalnik počasi vedno boljši, a le Fernando Alonso zna iz njega iztisniti tisto, kar na primer Felipe Massa ne zmore: "Pred dirko sem se osredotočil le na Vettla in Hamiltona, zdaj moramo paziti še na Webbra. V letošnji sezoni res ne veš, kdo je tvoj največji tekmec, iz dirke v dirko se vse spreminja. Zame je bila dirka precej nespektakularna, le na startu sem bil vpletene v trčenje, a jo je dirkalnik odnesel brez poškodb."

Dirkač Lotusa Romain Grosjean je bil namreč na začetku dirke preveč optimističen in nespreten, zaradi česar je na eni strani malce trčil z Alonsom, na drugi pa še s Schumacherjem, se zavrtel po ciljni ravnini in dirko končal. To je sprožilo verižno reakcijo, škoda pa je bila na presenečenje vseh precej manjša, kot bi lahko pričakovali. Še celo Michael Schumacher jo je odnesel brez poškodb, a smola mu tudi to pot ni prizanesla. Po solidni vožnji je moral svojega mercedesa zaradi prenizkega tlaka goriva v dovodu v motor parkirati v boksih.

Formula ena se zdaj seli na drugo stran Atlantika v vedno priljubljeni Montreal, kjer bo 10. junija na sporedu VN Kanade.