S tretjo zmago na zahtevnih grških makadamskih cestah se je osemkratni svetovni prvak pridružil legendam relija Mikiju Biasionu, Walter Röhrlu in Carlosu Sainzu, ki so v Grčiji prav tako dosegli po tri takšne uspehe.

Za piko na i je Loeb danes zmagal še na zadnji hitrostni preizkušnji, "power stage" pa mu je prinesel še dodatne tri točke v boju za ubranitev naslova. Loeb je s četrto zmago v sezoni in skupno že 71. v karieri tako le še povečal naskok pred tekmeci v skupnem seštevku, zdaj ima 119 točk, 20 več kot Hirvonen. Sledijo Mads Oestberg z 80, Petter Solberg s 73 in Jari-Matti Latvala s 45. Med konstruktorji je prvi Citroen s 194 točkami, Ford jih ima na drugem mestu 121.

"Ta reli je vedno dolg in naporen. Danes sem imel tudi nekaj sreče, a na splošno je bilo pravo garanje. Skušal sem obdržati svoj ritem, čeprav smo vsi dirkači vozili odlično," je po zmagi dejal Francoz. Tri hitrostne preizkušnje pred koncem je moral na svojem dirkalniku zamenjati predrto pnevmatiko, a izguba časa ni bila tolikšna kot dan prej pri Latvali. Finec je namreč tedaj izgubil kar tri minute in z drugega zdrsnil na četrto mesto v skupnem seštevku, česar danes na le petih hitrostnih preizkušnjah ni mogel več nadoknaditi.

Osmoljenec grškega relija je bil Petter Solberg. Norvežan je bil po drugem dnevu Loebu z le desetimi sekundami zaostanka tik za petami, toda današnji sklepni dan se je zanj slabo končal. Po izletu s ceste je trčil v drevo in odtrgal kolo na svojem dirkalniku, tako da je bilo relija zanj konec. Drugo mesto je tako brez boja moral prepustiti Hirvonenu, Finec pa je nazadnje poskrbel za zanesljivo dvojno zmago francoske tovarne. Na četrto mesto je napredoval Norvežan Mads Ostberg, peti in šesti sta bila Čeh Martin Prokop in Belgijec Thierry Neuville.

Sezona SP se bo nadaljevala na Novi Zelandiji, kjer bo reli potekal od 22. do 24. junija.