Markič in Dugonjić sta imela tudi prva dosežka včerajšnjega dneva. Zjutraj je bil najhitrejši Dugonjić s 27,36, popoldan Markič, med tekmeci pa je bil z jutranjim dosežkom 27,56 najboljši Italijan Fabio Scozzoli, popoldan pa njegov rojak Mattia Pesce s 27,63.

Kot prva je med Slovenci v polfinalu nastopila olimpijska podprvakinja Isakovićeva in se s s petim dosežkom 1:59,55 prebila v boje za kolajne. Še enkrat več je vlogo prve favoritinje potrdila zmagovalka z iger v Pekingu 2008 in svetovna rekorderka Italijanka Federica Pelegrini, ki je edina prebila mejo 1:58. Prav to magično mejo si danes želi preseči tudi slovenska šampionka. Drugo Italijanko Alice Mizzau, Patricio Ortego Castro, Nemko Silke Lippok in Isakovićevo je ločila vsega sekunda.

V polfinalu "za infarkt" se je sreča tokrat nasmehnila Petru Mankoču, ki se je z 52,65 prav kot osmi za las uvrstil v finale. Razred zase sta bila Madžar Laszlo Cseh (51,95) in rahlo oboleli Srb Milorad Čavić (52,08), v nadaljevanju pa se obeta hud boj za bron, saj so tretjega Srba Ivana Lendjerja in Mankoča ločile vsega tri desetinke.

V finalnih petkovih disciplinah se je Italijan Filippo Magnini na paradni razdalji na 100 prosto po dobri drugi polovici tekme veselil zmage nad francoskim svetovnim rekorderjem Alainom Bernardom. V prvi disciplini dneva na 800 prosto je Madžarski že sedmo zlato kolajno zagotovil Gergo Kis, ki ob prejemanju zlatega odličja in poslušanju nacionalne himne ni skrival čustev veselja.