Ali so na tej dirki možna presenečenja?

Seveda. Monako je bil od nekdaj prava loterija, letos pa bo zaradi vsega, kar nas spremlja že od začetka sezone, vse skupaj še bolj nepredvidljivo. Imeli smo pet različnih zmagovalcev, lahko se zgodi, da bomo dobili še šestega. Vsaj deset dirkačev ima možnost za zmago.

Vi poznate Monte Carlo zelo dobro?

Da, tukaj sem zrasel, tukaj je moj dom. Nekoč sem se po teh ulicah vozil z avtobusom v šolo, zdaj po njih vozim z dirkalnikom formule 1. To ni velika prednost, saj stezo zelo dobro poznajo tudi drugi dirkači. Ograde so povsem ob stezi, nobeno poznavanje steze ti ne pomaga, če napraviš napako. To se tukaj zgodi zelo hitro.

Zato si verjetno še toliko bolj želite zmage?

Da. Zmagati v Monaku je nekaj posebnega. Je najkrajša, najbolj počasna, a zato med najtežjimi dirkami. Ko sem prvič z dirkalnikom formule 1 zapeljal po tej stezi, nisem mogel verjeti, kako se vse drugače vidi iz kokpita dirkalnika. Že tako ozke ulice postanejo že ožje, grbine na cesti, ki jih ponavadi sploh ne opaziš, postanejo ogromne. Nekaj je psihičnega pritiska, nekaj tudi fizičnega napora, predvsem pa ta konec tedna vsi dobesedno dihamo zgodovino tega športa.  

povzeto po motorsport-total.com