Parkerja so pod drobnogled vzeli tudi novinarji cenjene športne revije Sports Illustrated in ga proglasili za najboljšega srednješolskega košarkarja, odkar se je leta 2003 z 18 leti ekipi Cleveland Cavaliers pridružil zvezdnik LeBron James.

Da je Parker izjemno talentiran, priča tudi dejstvo, da je naziv najboljšega srednješolskega košarkarja v ZDA prejel še pred zaključkom zadnjega, četrtega letnika srednje šole. To je pred tem uspelo le še že omenjenemu Jamesu (Miami Heat), Gregu Odenu (brez kluba) in Brandonu Knightu (Detroit Pistons).

"Njegova košarkarska inteligenca prekosi tisto, ki jo je imel James pri 17 letih. Jabari je povsem sposoben v igri dominirati, ne da bi enkrat vrgel na koš. Ko zmaguje, mu je povsem vseeno ali srečanje konča z 0 ali pa 25 točkami. Ko izgublja se bori kot Michael Jordan. Še nikoli nisem videl nekoga, ki je tako lačen zmage,“ za Sports Illustrated pravi oglednik Daniel Ponemam.

A za Parkerja v življenju kljub temu obstaja stvar pomembnejša od košarke. To je vera. Mladenič je od 16 leta namreč predan član mormonske cerkve. "Košarka je le nekaj, s čimer se ukvarjam in ne tisto, za kar živim,“ je iskren Parker, ki si želi v prihodnosti posvetiti predvsem mormonskemu poslanstvu, a se ob tem zelo dobro zaveda, da tega v primeru igranja košarke na profesionalni ravni ni moč združiti.

"Z navdušenjem sem poslušal brata, ko se je nazadnje vrnil z misijona v Atlanti. Tudi sam bi rad odšel, a igrati v ligi NBA so sanje vsakega košarkarja. Sam nisem izjema,“ še razkrije Parker, ki se je z enajstimi leti priključil košarkarskemu programu čikaške šole Simeon, za kar gre največ zaslug pripisati igralcu Chicago Bulls Derricku Roseu, ki je prav tako obiskoval omenjeno šolo.