Minister Gorenak je zapisal, da zadnje dni dobiva pisma, v katerih ga pozivajo k takojšnjem ukrepanju zoper najbolj medijsko izpostavljene primere domnevnega kriminala. Ministra pri tem najbolj moti, da nekateri pošiljatelji pisem menijo, da lahko kot minister tožilstvu in policiji naroča kako in kaj naj delata.

Gorenak je na blogu tudi objavil eno od pisem, ki naj bi jih prejel: “Gospodu Vinku Gorenaku: 
 No kaj je s tem, boste samo lenuharili ali boste kaj naredili? Ste plačani za to, da ščitite barabe ali jih boste preganjali, tako kot jih jaz preganjam? Ste sami strahopetci? Go. Gorenak ste strahopetec? Vse bolj se mi dozdeva, da ste navaden blefer. In nimate jajc, kot jih imam jaz in me ne rabi biti nič sram, ko vas takole pozivam, da zaprite že za Božjo bolje tega kokainskega prekupčevalca!!!!! Kako naj vam narod verjame, ko pozivate na varčevanje, lopovi se pa sprehajajo svobodno po državi, zato ker jih Vi objektivno ŠČITITE, ker jih ne preganjate!!!! http://razkrito.net/bi-radi-kupili-avtomobil-in-se-izognlili-placilu-davka/ Zakaj so se zaposleni na DURS trudili s pisanjem te ovadbe? Zato da Vi Gorenak (in ostali na tožilstvu) izničite vse njihovo delo? Za hec mogoče? Vi se igrate z lastno usodo in lastnimi državljani … Zgodovina in Bog Vam ne bosta odpustila …”

Pismo se očitno nanaša na objavo na spletni strani Razkrito.net, v kateri avtor Gibanje OPS (Osveščeni prebivalci Slovenije ) piše o anonimni prijavi utaje obveznih dajatev in ponarejanja listin pri nakupih motornih vozil prestižnih znamk, kjer naj bi kot končna kupca nastopala Mirko Senica in njegova izvenzakonska partnerica Katarina Kresal.

Gorenak: Minister teh pristojnosti nima

Gorenak je v odgovor na pismo v blogu zapisal, da takšnih pooblastil, da bi poklical generalnega državnega tožilca in generalnega direktorja policije, ter jima naročiti, koga in kdaj naj priprejo ali postavijo pred sodišče, nima.

"Minister lahko v razmerju do policije le to usmerja in ji daje navodila, toda splošna in nikakor ne konkretna za posamezne konkretne primere. Pa še dajanje tovrstnih usmeritev mu je prepovedano, kadar postopek usmerja državni tožilec. Policija v tem primeru dela po navodilih državnega tožilca in ne ministra. Seveda veste, da je tudi tožilska organizacija po zakonu samostojna. Ministrstvo ima v razmerju do tožilske organizacije le nekatera pooblastila bolj tehnične in organizacijske narave in ne sme posegati v konkretno delo tožilcev. Neke vrste začarani krog torej, ki ga ni možno zlahka presekati. Edini odgovor je v učinkovitem in hitrem delu tistih, ki jim zakon daje samostojnost. To tudi pričakujem,“ je pojasnil Gorenak.