Pes človeka spremlja že tisočletja. Da je človekov najboljši prijatelj, zagotovo lahko potrdi večina lastnikov, pa naj gre za kosmatinca z rodovnikom ali brez. Poleg tega, da nas osrečuje, zasipa z ljubeznijo in pozornostjo, tudi sam potrebuje posebno nego, ljubezen in občutek varnosti.

Ljubezen lahko svojemu ljubljenčku daste le vi. Dodatno oporo pri njegovi varnosti pa vam lahko ponudimo v Zavarovalnici Triglav - s sklenitvijo zavarovanja za vašega psa.

Zavarujete lahko vse zdrave pse z rodovnikom ali brez, mešance, lovske in službene pse, ki so že dopolnili tri mesece, niso pa starejši od 14 let.

Pri Zavarovalnici Triglav ponujamo osnovno in dodatna zavarovanja (osnovno in nadstandardno) za pse.

Osnovno zavarovanje krije nevarnosti, povezane z neljubimi dogodki, ki lahko nastanejo zaradi nezgode ali bolezni (odvisno od tipa sklenjenega zavarovanja). Z dodatnim osnovnim in nadstandardnim zavarovanjem za zdravljenje psa pa je mogoče kritje razširiti na: laboratorijske preiskave, rentgensko slikanje, preglede z ultrazvokom, računalniško tomografijo, kirurške posege, stroške kontrolnih pregledov. Nadalje se lahko zavarovanje sklene tudi za: zdravljenje nezgode v času bivanja psa v tujini, zdravljenje posledic nezgode med prevozom psa, odgovornost za nastalo škodo tretjim osebam, izgubo namenske sposobnosti psa itd.

Višina zavarovalne premije za dodatno zavarovanje stroškov zdravljenja je odvisna od obsega zavarovalnega kritja (osnovno, nadstandardno zavarovanje), od izbrane dajatve zavarovalnice v zavarovalnem letu (letni agregat) in soudeležbe zavarovanca pri kritju stroškov zdravljenja.