Legendarni napadalec zeleno-belih, v treh letih je v majici Olimpije na 78 ligaških tekmah zabil 58 golov, je očitno zadovoljil okus vodstva kluba in bil za to nagrajen s pogodbo.

"Šiljak je naša dolgoročna rešitev, je Ljubljančan, legenda Olimpije in vanj verjamemo. Pred šestimi meseci sem ga pripeljal v klub in v tem obdobju je potrdil moja predvidevanja, da se v njem skriva velik trenerski potencial. Prepričan sem, da bomo zelo uspešno sodelovali in da nas čaka veliko veselih skupnih trenutkov. V klubu bomo storili vse, da mu omogočimo najboljše pogoje za dobro delo in za izpolnitev visokih ciljev Olimpije," je povedal športni direktor Olimpije Mile Aćimović.

"Olimpija je moj klub, moja kri je zelena. Dogovorili smo se zelo hitro. Dobro se zavedam odgovornosti, ki ga prinaša delo v tako velikem klubu in se že veselim izzivov, ki so pred nami," pa je ob podpisu pogodbe dejal 39-letni Šiljak, ki je s 14 goli na 48 nastopih tudi četrti strelec slovenske reprezentance v zgodovini.

Šeliga ostaja pri zmajih

Nogometni klub Olimpija je izkoristila člen v pogodbi in še za leto dni podaljšala sodelovanje z vratarjem Aleksandrom Šeligo, ki tako ostaja v klubu tudi v prihodnji sezoni, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Izkušeni 32-letni Celjan je v Ljubljano prišel pred letom dni, prej pa je dve leti branil na Nizozemskem pri Sparti iz Rotterdama. Prej je v karieri nosil tudi majici Celja in praške Slavije, enkrat pa je nastopil tudi za slovensko reprezentanco.