Kot so sporočili iz svetniške skupine SDS ljubljanske mestne občine (MOL), se potrjujejo njihove domneve, da se na področju lekarništva v Ljubljani uporablja predvsem trgovska logika. Tudi na račun zdravja ljudi. Mestna lekarna pod taktirko Marka Jakliča kot osrednji cilj poslovanja po navedbah svetniške skupine SDS zasleduje "povečevanje prodaje blaga, svoje farmacevte sili v pehanje za večjo prodajo hišnih prehranskih dopolnil, prek kartice zvestobe pa svojim zaposlenim omogoča vpogled v podatke o prejetih ali kupljenih zdravilih zavarovanih oseb".

Glede na že znane ugotovitve protikorupcijske komisije o Jakličevem poslovanju v Lekarni in na njegovo ravnanje pri ugotovitvah o črni gradnji in o plagiatorstvu ter odvzemu magistrskega naziva, je zadnje poročilo po mnenju mestnih svetnikov SDS še dodaten dokaz, da Marko Jaklič ni oseba, ki bi mu Ljubljančani lahko zaupali svoje zdravje.

Koliko časa bo se užival podporo ljubljanskega župana in njegovega glasovalnega stroja v ljubljanskem mestnem svetu, se sprašujejo v tej svetniški skupini.

Pozivajo nadzorni odbor MOL, da nemudoma pristopi k podrobni analizi izsledkov ugotovitev upravnega nadzora ministrstva za zdravje in na ta način pripomore k čim prejšnji razjasnitvi "nezavidljivega položaja, v katerem se je znašla mestna oblast zaradi zatiskanja oči pred neprimernim delovanjem prvega mestnega lekarnarja".

Upravni nadzor, ki je pokazal vrsto nepravilnosti pri delovanju Lekarne Ljubljana pod vodstvom Marka Jakliča, je le potrdil to, na kar je svetniški klub NSi opozarjal že ves čas, zlasti pa pri razpravi v MOL o ponovnem imenovanju Jakliča na mesto direktorja Lekarne, pa so sporočili iz tega svetniškega kluba.

Vodja svetniškega kluba NSi Mojca Kucler Dolinar je dejala, da se je znova pokazalo, kar so neprestano opozarjali, da Jaklič ne ve, kaj naj bi bil javni zavod. Ob ostri obsodbi vodenja lekarne je Jakliča pozvala, naj nemudoma odstopi s položaja in mesto prepusti človeku, ki bo lekarno vodil v korist vseh meščanov.