V mokrem Le Mansu je bilo že pred startom jasno, da se lahko zgodi marsikaj. Da bo tisti dirkač, ki bo najbolje nastavil motocikel in obdržal jeklene živce, prišel do vidnejše uvrstitve, a kljub vsem pastem na stezi nismo videli veliko padcev. Zato pa je bilo med drugim možno videti marsikaj.

Že na startu je namreč Jorge Lorenzo presenetil oba Hondina dirkača in v prvem krogu prevzel vodstvo, ki ga ni potem izpustil iz rok do cilja. "Na startu mi je bilo jasno, da moram čim prej priti na prvo mesto in se potem voziti sam. Tako najlažje obdržiš koncentracijo. Manever mi je uspel, potem sem se oddaljil na varno razdaljo in določil tempo, ki je bil še varen," je bil dobre volje Jorge Lorenzo.

In če se je račun Lorenzu izšel, se je še kako izšel tudi Valentinu Rossiju. Italijan, ki se letos ubada z ogromnimi težavami s svojim motociklom, pa se ja za drugo mesto in fenomenalen dvoboj s Stonerjem zahvalil kar nebu: "Od zdaj naprej hočem dirkati le še v dežju. Mokra steza je edina priložnost, da pridemo višje. Imel sem nekaj težav z rosenjem vizirja, zato nekaj časa nisem mogel voziti na polno, a ko sem imel prost pregled nad stezo, sem lahko vozil zelo hitro. Končno sem lahko spet užival v dvoboju s Stonerjem."

V bolj podrejenem položaju je bil tudi Casey Stoner, to pot zaradi pnevmatik. Če je bila Lorenzova pnevmatika po koncu dirke skoraj kot nova, je bila Stonerjeva v slabem stanju. "Vedel sem, da potrebujem čas, da pnevmatiki ogrejem na delovno temperaturo, zato sem bil v prvem krogu previden, kar je izkoristil Lorenzo. Ko je ponehal dež in je bilo na stezi manj vode, so se pnevmatike začele pregrevati," je bil dokaj zadovoljen Casey Stoner.

Tragična junaka dirke sta Andrea Dovizioso in Cal Crutchlow iz ekipe Tech3. Oba sta bila zrela za zmagovalne stopničke, a sta uvrstitvi poslabšala s padcem. Sicer sta se potem pobrala in končala dirko na sedmem in osmem mestu. Med osmoljenci je tudi Dani Pedrosa, ki je dirko celo začel s prvega startnega mesta, a jo je na koncu končal kot četrti. Naslednja dirka bo 3. junija v Barceloni.