Da bo tokratni obračun drugačen od prvega v Novem mestu, so košarkarji Krke zagotavljali že nemudoma po prvem porazu v finalu. Velika dolžnika pri gostih Zoran Dragić in Jure Balažič sta že na začetku nekajkrat zadela, Krka pa se je po delnem izidu 11:0 prvič na višjo prednost odlepila v sedmi minuti, ko je semafor v Stožicah kazal 16:7. Trener Sašo Filipovski je uvidel, da so v igri Olimpije potrebne spremembe, zato se je zatekel k conski obrambi, ki je obrodila sadove, saj so gostitelji v 13. minuti izid izenačili na 23 in po zaslugi Jake Blažiča, ki je v tistem obdobju dosegel devet zaporednih točk za svoje moštvo, držali korak z nasprotnikom.

V težave je Olimpija znova zašla, ko so sistem obrambe vrnili k pokrivanju mož na moža, še dodatno pa je Krki pred polčasom na pomoč priskočil Vladimir Dašić, ki je storil nespametno osebno napako nad Mustafo Abdulom-Hamidom pri metu za tri točke. Američan v vrstah Krke je zadel dva prosta meta in svojemu moštvu pred nadaljevanjem omogočil pet točk prednosti (39:34).

V drugi polčas so gostje krenili še bolj odločno in hitro povedli za enajst (47:36), razmer na igrišču pa ni spremenila niti minuta odmora Filipovskega. Ko je s klopi za rezervne igralce vstal Goran Jagodnik, je na tribunah završalo, kapetan zmajev pa se je ljubljanskim navijačem oddolžil z nekaterimi dobrimi potezami in predvsem borbenostjo. S sedmimi zaporednimi točkami na začetku zadnje četrtine je Olimpija izničila prednost gostov, a je z 10:0 odgovorila Krka, ki prednosti do konca obračuna ni več izpustila iz rok.