Zuckerbergova poroka je v javnost udarila kot strela z jasnega. Za korak v zakonski stan se je 28-letni guru največjega družabnega omrežja na svetu odločil vsega dan po zgodovinski uvrstitvi Facebookovih delnic na borzo. Poročil se je 27-letno Priscillo Chan, s katero sta sicer hodila že skoraj deset let, navaja ameriška tiskovna agencija AP.

Presenečeni gosti niso vedeli, da pridejo na poroko

Par se je poročil v kraju Palo Alto v ameriški zvezni državi Kalifornija, na poroki pa je bilo okoli sto zelo presenečenih gostov, ki so mislili, da se bodo udeležili zabave Chenove ob zaključku šolanja na medicinski fakulteti, še poroča AP.

Po navedbah gostov je bila poroka popolno presenečenje. Šele ko so prišli na zabavo, so jim povedali, da so prišli na poroko in ne na običajno zabavo.

Mladi milijarder Zuckerberg je nevesti poklonil poročni prstan z "zelo preprostim rubinom", ki ga je oblikoval sam. Tokrat je izpustil svojo tradicionalno trenirko in natikače ter oblekel temno obleko z belo srajco in kravato. Nevesta pa je nosila tradicionalno belo poročno obleko s tančico.

Pika na i

Poroka je bila pika na i izjemno razburljivega tedna. V ponedeljek je Zuckerberg dopolnil 28 let, Chenova pa je uspešno zaključila medicinsko fakulteto v San Franciscu in postala pediatrinja. Nato je v petek Zuckerberg popeljal svoje podjetje na Wall Street. To je bila ena najbolj pričakovanih in želenih javnih prodaj med vlagatelji.

Po navedbah gostov je vse izgledalo, kot da gre za naključje. Čeprav naj bi par poroko načrtoval že več mesecev in naj bi čakala, da Chenova zaključi šolanje, pa se je poroka sedaj časovno pokrila tudi z začetkom javne prodaje delnic Facebooka, česar Zuckerberg ni mogel vnaprej natančno določiti.