Kanada - Slovaška (ob 12. uri): Če gre soditi po tekmah v predtekmovanju, so Kanadčani eni glavnih kandidatov za vrh, saj so bili v svoji skupini najbolj prepričljivi. Slovaki so se v končnico uvrstili skozi šivankino uho šele na zadnji tekmi proti Franciji. Favorit je jasen, Kanada pa ima še dodaten motiv zaradi lanskega spodrsljaja na prvenstvu na Slovaškem.

Rusija - Norveška (ob 14.45): Edini par, kjer je presenečenje še najmanj mogoče. Rusi so usmerili vse sile v boj za zlato kolajno, saj sta v Skandinavijo takoj po koncu nastopov v NHL že dopotovala Aleksander Ovečkin in Aleksander Semin. Rusi imajo na tem prvenstvu po imenih gotovo najbolj zvenečo zasedbo, zato lahko Norveška proti "dream teamu" upa, da ne bo doživela poloma. Tekma v predtekmovanju se je za vikinge končala z znosnim porazom 2:4.

ZDA - Finska (ob 17.30): Finci še dobro pomnijo nedavni poraz z ZDA kar z 0:5. To je bila daleč najslabša tekma aktualnih svetovnih prvakov v zadnjem času, ko jim ni šlo prav nič od rok. Helsinki zdaj sanjajo revanšo, Američani pa stavijo na samozavest in veliko željo mladih igralcev po dokazovanju.

Švedska - Češka (ob 20.15): Evropski derbi četrtfinala. To bo tudi zadnja tekma Švedov pred svojim občinstvom, saj se bo zmagovalec za finiš šampionata preselil v Helsinke. Poznavalci dajejo nekaj več možnosti gostiteljem, ki so Čehe suvereno zaustavili že v predtekmovanju, ko je bilo 4:1.