V nedeljo je na sporedu zadnji krog angleškega prvenstva in če se bo vse razpletlo po pričakovanjih, bo novi prvak postal Manchester City, ki bi tako prekinil vladavino mestnih tekmecev z Old Trafforda. Ferguson se ob tem boji, da bi City lahko v naslednjih letih postal trn v peti njegovemu moštvu, kot je v sredini prejšnjega desetletja uspelo Chelseaju s Josejem Mourinhem.

“Moramo nekaj ukreniti in se zoperstaviti izzivu, ki ga predstavlja City, saj trenutno kaže, da jim bomo letos morali priznati premoč. A v moštvu imamo precej mladih igralcev in niti slučajno na morebiten poraz ne gledamo, kot da je to za nas konec nekega uspešnega obdobja. Za številne od teh mladeničev bo to le začetek, izziv, ki jih čaka v prihodnje, pa je dokaj jasen, če bo letos prvak postal City. V zelo podobnem položaju smo se znašli pred nekaj leti, ko je Chelsea dvakrat zapored osvojil prvenstvo in smo se morali prilagoditi. Takrat nam je uspelo in upam, da nam bo tudi tokrat,“ je v pogovoru za angleški Sun povedal Ferguson.

Chelsea je bil angleški prvak v letih 2005 in 2006, ko je moštvo vodil Mourinho, a rdeči vragi so na to odgovorili s tremi zaporednimi naslova prvaka. Ferguson priznava, da je tudi Roberto Mancini zelo resen in sposoben tekmec, kot je bil pred leti Mourinho.

“Takrat smo se morali spopasti z Mourinhevim načinom vodenja, ki je bil zelo učinkovit. Res je opravil fantastično delo pri Chelseaju. Vedeli smo, da se borimo z zelo sposobnim trenerjem in ne le proti denarju kluba. Bilo jih je res težko premagati, saj so zelo dobro delovali kot ekipa. Sedaj je tu City, ki predstavlja zelo podoben izziv kot takrat Chelsea. Nekaj njihovih igralcev ima za seboj izjemno sezono in če želiš osvojiti prvenstvo, potrebuješ pet ali šest takšnih igralcev, ki so konstantno v dobri formi skozi vse leto. To je Cityju letos uspelo, trener pa jih je večino sezone zelo dobro vodil,“ je City s Chelseajem primerjal Ferguson.

V nedeljo City gosti QPR in če ga premaga, bo postal prvak. United (ki bo v zadnjem krogu gostoval pri Sunderlandu) ima sicer enako število točk kot mestni tekmec, a ima City za osem zadetkov boljšo gol razliko.