Sobota, 12. maja

V Mestnem gledališču ljubljanskem bodo premierno uprizorili muzikal Čarovnice iz Eastwicka, ki je nastal po romanu Johna Updika. Pod tokratno postavitev se podpisuje režiser Stanislav Moša.

Nedelja, 13. maja

V Istanbulu bo potekal finale evropske lige v košarki.

Ponedeljek, 14. maja

Po dvodnevni maratonski 13. izredni seji o rebalansu proračuna 2012 in zakonu za uravnoteženje javnih financ se bodo poslanci znova sestali. Tokrat na 3. rednem zasedanju z rekordno kratkim in relativno nepomembnim dnevnim redom, na katerem so zgolj štirje predlogi sprememb zakonov. Prvotno so za to sejo predvideli ves teden, vendar bo končana v poldrugem dnevu.

Mednarodna agencija za jedrsko energijo in Iran bosta začela dvodnevne pogovore o iranskem jedrskem programu. Dva podobna letošnja poskusa nista prinesla rezultatov.

Plavalci se bodo pomerili na evropskem prvenstvu v plavanju.

Torek, 15. maja

Po napovedih se bosta srečala slovenski in hrvaški premier Janez Janša in Zoran Milanović, ki se bo v Teznem v Mariboru udeležil spominske slovesnosti za žrtve povojnih pobojev. V tamkajšnjem množičnem grobišču je veliko hrvaških žrtev.

Državni zbor bo nadaljeval redno sejo z nujno obravnavo zakona o prevzemih, po skrajšanem postopku bodo malenkostno spremenili zakon o varstvu pravice do sojenja brez nepotrebnega odlašanja in zakon o DDV, tri ure in pol nameravajo posvetiti dopolnitvi zakona o medijih, s spremembo 114.a člena pa naj bi omogočili neodplačno koriščenje oddajniške infrastrukture RTV Slovenija tudi televizijskim programom s statusom posebnega pomena. Ob koncu zasedanja bodo glasovali o listi osmerice kandidatov za člane programskega sveta RTV.

V Kinu Šiška bo nastopila angleška skupina Tindersticks in predstavila svoj novi album The Something Rain.

Sreda, 16. maja

Novi francoski predsednik François Hollande se bo dan po zaprisegi sestal z nemško kanclerko Angelo Merkel, dva dni kasneje pa še z ameriškim predsednikom Barackom Obamo.

Četrtek, 17. maja

Festival Svetlobna gverila bo že šesto leto zapored prižgal luči v različnih javnosti dostopnih prostorih. Parki, ulice, galerije in kulturni centri bodo tako mesec dni utripali v ritmu festivala, ki predstavlja fenomen svetlobe v vsej njeni pričujočnosti.

Začenja se finale državnega prvenstva v košarki.

Petek, 18. maja

V ameriškem Camp Davidu bo potekalo letno srečanje skupine G8 (ZDA, Kanada, Francija, Velika Britanija, Nemčija, Italija, Rusija, Japonska). Novi ruski predsednik Vladimir Putin je sporočil, da ga v ZDA ne bo.