Z letošnjimi globalnimi priznanji zlato pero in nagradami emerald so v Sloveniji nagrajeni Mira Črešnar iz Pristopa (projekt Zelene doline), Milana Simonič iz družbe Imelda Ogilvy (projekt Nešteto razlogov za življenje) in Petra Muth Zupanc iz Pristopa (projekt Sveta vladar).

Nagrade so dobili tudi Vita Kernel iz Studia Kernel (projekt Šest desetletij Pekarne Grosuplje), Urša Manček iz Zavarovalnice Triglav (projekt Očistimo gore), Igor Medved iz Medisa (projekt portal Idejnica), Aleksander Salkič in Žiga Fišer iz Petrola (projekt Daruj energijo za življenje) in Ula Spindler iz Pristopa (dve priznanji, in sicer za družbi Pristop in Black Pony, za projekt RedXmasParty).

Zlata peresa bodo podelili med 24. in 27. junijem v Chicagu. Predsednica IABC Slovenija 2011/2012 Barbka Pečar je ob tem poudarila, da je "zelo spodbudno, da slovenski poslovni komunikatorji dosegajo izstopajoče rezultate tudi v neugodnih gospodarskih razmerah, ponovno so dokazali, da se z znanjem in ustvarjalnostjo zelo uspešno kosajo z mednarodno konkurenco".

Združenje IABC s sedežem v San Franciscu je objavilo tudi predlog nove mednarodne uprave za obdobje 2012/2013, ki jo bodo delegati držav iz vsega sveta potrjevali na junijski skupščini v Chicagu. Za enega od direktorjev IABC-jeve uprave je predlagana Vita Kernel, ustanoviteljica Studia Kernel, nosilca razvoja dostopnejšega poročanja o merljivih okoljskih, družbenih in gospodarskih vplivih podjetij v Sloveniji.

Mednarodno združenje poslovnih komunikatorjev IABC je bilo ustanovljeno leta 1970, združuje pa približno 15.000 specialistov za poslovno komuniciranje v več kot 80 državah.