Emre je bil za izrečeno žaljivko kaznovan z dvema tekmama prepovedi igranja. Nogometaš Fenerbahčeja je sicer priznal, da je nasprotnika verbalno napadel, a zanikal, da ga je žalil na podlagi njegove rasne pripadnosti. "V turški kulturi ni mesta za rasizem. To je greh. V kolikor v meni obstaja zrno rasizma, naj mi Alah iztrga srce iz prsi,“ se je po incidentu branil Emre in pristavil: "Zokoro nisem rasistično zmerjal. Dejal sem mu le nekaj, kar sem se naučil med igranjem v Angliji, kar pa prav tako smatram za neprimerno.“

Kaj točno je Emre dejal 31-letnemu nogometašu ni znano, saj nekdanji igralec Galatasarayja, Interja ter Newcastla ni želel povedati.

A da izrečene besede niso bile kaj prida lepe, so se lahko gledalci prepričali v nedeljo, ko sta se kluba ponovno pomerila. Prekršek Zokore je bil namreč brutalen, saj je nasprotnika s čevljem udaril  naravnost v mednožje. Medtem ko je igralec s Slonokoščene obale za svoje vse prej kot športno dejanje prejel le rumeni karton, je z igrišča nekoliko boljše volje vseeno odkorakal Emre, ki je s svojim moštvom tekmo dobil s 3:1.