Ste zadovoljni ali razočarani?

Sem absolutno razočaran. V vožnjah s tekmeci sem izgubil dve pomembni točki. Po koncu tekme je lahko biti general, sedaj vem... V zadnji vožnji sem spremenil nastavitve na motorju, kar se je pokazalo za pravilno. Start je odločal, saj se na tej stezi ni dalo prehitevati. Seveda vedno dirkamo v želji, da naredimo vse najbolje. Vsi fantje so dali vse od sebe. Če nekdo pač ni dobil tistih točk, ki bi jih moral... Nimamo kaj, to je pač šport. Zbrali smo najboljšo reprezentanco, kot smo jo lahko, tokrat je bilo drugo mesto pač naš maksimum.

Pa se vam zdi, da so bili Američani z dvema svetovnima prvakoma realno premagljivi?

Definitivno so bili premagljivi, po 12 vožnjah smo za njimi zaostajali vsega eno točko. Žal smo imeli eno okvaro motorja in eno izključitev. Vsako leto nam malce zmanjka. Na srečo so najboljši Američani že v letih, njihova zasedba kmalu ne bo več tako kakovostna, mi pa smo še zelo mlada reprezentanca, zato sem prepričan, da so naša najboljša leta še pred nami.

Kaj narediti v slovenskem spidveju, da bo spet dobil zagon, dirkačev vas je vsega 15, vi ste edini pravi profesionalec, ki tekmuje v tujini?

Mislim, da gre spidvej v Sloveniji strmo navzgor in vsako leto smo boljši. Najbolj pomembno je, da se vseskozi vzpenjamo in ne padamo več. Pred desetimi leti smo strmo padli, da pa šport pridobiva veljavo, so pokazali tudi gledalci, ki so se zbrali v lepem številu, saj jih je bilo tri- do štirikrat več kot po navadi. To nas v prihodnosti navdaja z optimizmom.

Kaj v bližnji prihodnosti čaka vas?

Zame premora ni, saj me že dan po tej kvalifikacijski dirki (op. a. v nedeljo) čaka nova, in sicer na Poljskem, zato bom kmalu znova krenil na pot.