Tekma je bila ena najlepših v zadnjem času in Mayweather je moral vse do zadnjega gonga v 12. rundi pokazati vse svoje znanje. Sodniki so ga na koncu videli v prednosti dvakrat po 117:111 in enkrat 118:110. "Ti si vražji šampion. Najtežji nasprotnik si, s katerim se se kadarkoli doslej boril," pa je tekmeca pohvalil tudi Mayweather, za novinarje pa je dodal, da je dobil tekmeca, ki ni prišel le preživeti, ampak se je trudil za zmago.

Mayweather je za zmago prejel 32 milijonov ameriških dolarjev, zato mu je bilo lažje ob dejstvu, da so ga v dvoboj praktično prisilili in to v dvoboj v najtežji kategoriji, v kateri se je boril doslej, a boksarja ob uspehu niso zmotili niti kilogrami, niti težje rokavice. Običajno je Mayweather namreč tekmovalec v velterski kategoriji, v kateri nastopa tudi Dejan Zavec.

Že pred tem je mladi mehiški zvezdnik Canelo Alvarez prav tako v supervelterski kategoriji ubranil svoj naslov po verziji WBC, potem ko je premagal Shanea Mosleyja. Slednji ni zmagal že tri leta, izgubil pa je pet od svojih zadnjih sedmih dvobojev.