Šarić se je z družino ravno pripravljal na slavje ob 49. rojstnem dnevu soproge in pevke skupine, Sanje Doležal. Da bi pred zabavo vse pripravil, se je odpravil na njihov vikend na Mrežnici. Družina je ugotovila, da nekaj ni v redu, ko se jim ni več javljal na telefon. Sanja je prosila sosedo, da ga obišče, ta pa ga je našla v kritičnem stanju. Takoj je poklicala reševalce, a mu niti po hospitalizaciji niso več mogli pomagati. Možganska kap je bila prehuda. Vedno nasmejanega bobnarja so kar dvakrat operirali, a mu niso mogli več pomagati.

Člani Novih fosilov so se še v sredo šalili, da ima ''Nenek rojstni dan šele 10. oktobra, a mu bomo nazdravili še mnogo pred tem.'' ''Brade več ni. Malo prej sem govoril s Sanjo. Kaj naj vam rečem. Imeli smo toliko načrtov, sedaj pa jih na žalost ne bomo mogli uresničiti. Brez Brade ne bo nikoli več isto,'' je s solzami v očeh za Jutarnji.hr dejal Vladimir Kočiš Zec.

Smrt je seveda pretresla tako ženo Sanjo, kot njegova dva otroka, prav tako pa dolgoletne prijatelja, kot je Rajko Dujmić, ki se je Šarića spominjal kot izredno zdravega človeka. ''Ni pil, ni kadil in redno je igral tenis. Bil je poln življenja.''