Precej španskih medijev se od včeraj ukvarja z informacijo, ki jo je posredoval elconfidencial.com, da naj bi že pred tedni Mourinho poklical Ibrahimovića in ga vprašal, če bi želel prestopiti v Real. Zvezdnik Milana naj bi odgovoril pritrdilno, Portugalec pa mu je obljubil, da bo poskušal izpeljati prestop.

Ni čudno, da se je ta zgodba v medijih pojavila ravno v teh dneh, saj je v nedeljo Ibrahimović javno sporočil predsedniku Milana Silviu Berlusconiju, da če misli v klub na trenersko mesto pripeljati Pepa Guardiolo, bo on zapustil klub.

Ibrahimović in Mourinho se dobro poznata, saj sta bila v sezoni 2008/09 skupaj pri Interju. Švedski reprezentant je takrat za črno-modre na 47 tekmah dosegel 29 zadetkov in bil med najbolj zaslužnimi za naslov italijanskega prvaka. Čeprav imata oba težak karakter, očitno lahko dobro sodelujeta, v Madridu pa bi ju združilo še “sovraštvo“ do Barcelone.

Real bi Milanu v zameno za Ibrahimovića verjetno ponudil Kakaja, ki ga na San Siru izjemno cenijo, in Gonzala Higuaina, ki je postal odveč in bo skoraj zagotovo poleti zapustil kraljevi klub. Vseeno pa se v Milanu verjetno niso pripravljeni tako hitro odreči najboljšemu nogometašu v klubu.