Za Loeba, osemkratnega svetovnega prvaka, ki vodi v skupni razvrstitvi, je to že sedma zaporedna zmaga na argentinskem reliju in skupno 70. V tej sezoni je Loeb slavil na treh od skupno petih relijev, pred Argentino je dobil še Monte Carlo in Mehiko.

"Nova zmaga v Argentini je zame zelo pomembna, posebej pa sem vesel tega, kako je ekipa reagirala po slabšem nastopu na Portugalskem. Res sem zelo zadovoljen z razpletom, še posebej, ker je tudi Mikko končal na stopničkah tik za mano," je po reliju povedal Loeb.

Citroenova voznika sta bila že pred zadnjim dnem v vodstvu in praktično edina resna kandidata za zmago. Še dodatno dozo tekmovalnosti pa je reli izgubil zadnji dan, saj so v Hirvonenovi ekipi Finca opozorili, naj ne ogroža stopničk z napadom na Loeba. Hirvonen se je s tem sprijaznil in se po diskvalifikaciji na Portugalskem veselil novih stopničk.

"Res je bila dobra dirka, saj imam rad dolge hitrostne preizkušnje, kakršne so tu. Nekaj je res izjemnih, fantastičnih etap na tem reliju," je dejal Hirvonen. Za njim je reli končal Ostberg, četrti je bil Čeh Martin Prokop, peti pa Belgijec Thierry Neuville, slednja sta s tem dosegla svoja največja uspeha.

V skupni razvrstitvi voznikov vodi Loeb z 91 točkami, sledi mu danes šestouvrščeni Norvežan Petter Solberg s 73 točkami, tretji pa je Hirvonen, ki je zbral 70 točk.

Naslednji reli bo na sporedu konec maja v Grčiji.