Na tekmi v Valencii, ki so jo sodili slovenski sodniki na čelu z Damirjem Skomino, so bili domači nogometaši v prvem polčasu gospodarji na igrišču. Z napadalno igro so sejali živčnost v vrste Madridčanov, ki so bili po prvih 45 minutah lahko zadovoljni, da je bil izid še vedno 0:0. Domači so si namreč priigrali precej lepih priložnosti, proti gostujočim vratom sprožili sedem strelov, vendar je Thibaut Courtois ohranil mrežo nedotaknjeno.

V drugem polčasu pa so domači navijači doživeli šok, ko je v 60. minuti z volejem v levi zgornji kot žogo pospravil Adrian Lopez in tako dokončno odločil finalista evropske lige iz tega dvoboja. V 77. minuti je sledilo novo razburjenje. Tino Costa in Tiago sta bila v skoku, Valenciin nogometaš pa je v Atleticovem kazenskem prostoru igral z roko. Tiagu je zatem malce zavrela kri, zaradi česar ga je Skomina predčasno poslal z igrišča, a niti številčna premoč "netopirjem" ob disciplinirani igri gostov ni pomagala vsaj do ugodnejšega izida.

Na drugi tekmi večera so v Bilbau domači nogometaši hitro izničili zaostanek s prve tekme, ki so jo izgubili z 1:2. Po prvem polčasu so namreč vodili vodili prav z 2:1, potem ko je v 17. minuti Markel Susaeta zadel za 1:0, Ibai Gomez pa je v 45. minuti zabil drugi gol za Athletic. Da je Sporting upravičeno v polfinalu, je kljub prejetim zadetkom dokazoval skozi ves prvi polčas, ne nazadnje ga je Ricky van Wolfswinkel z golom z roba kazenskega prostora v 44. minuti obdržal v igri za finale.

V drugem polčasu priložnosti ni bilo veliko, toda v 88. minuti so domači navijači le skočili na noge. Ibai Gomez je podal pred gol, kjer je bil najspretnejši Fernando Llorente in svoji ekipi priigral nastop v velikem finalu, ki bo 9. maja v Bukarešti.