"Vseskozi sem občudovala in spoštovala Elizabeth Taylor," je dejala Lohanova za ameriški tabloid. "Ni bila le izjemna igralka, temveč tudi čudovita ženska. Ponosna sem, da so mi zaupali to vlogo," je še povedala.

S snemanjem filma v produkciji ameriške družbe Lifetime bodo pričeli junija. Predstavnik družbe Rob Sharnow je Lohanovo razglasil za "eno redkih igralk, ki ima talent in lepoto, s katero bo lahko ujela nemirnega duha provokativne Taylorjeve".

Namigovanja, da bo legendarno igralko upodobila prav Lohanova, so se v javnosti pojavljala že nekaj mesecev. Eden od pogojev za pridobitev vloge je bil, da Lohanova ne sme več prekršiti zakona. S tovrstnimi težavami se igralka sooča od leta 2007, ko je zaradi dveh voženj pod vplivom alkohola pristala v zaporu, kasneje pa na kliniki za zdravljenje odvisnosti Betty Ford.

Lohanova je svojo kariero začela kot otroški model v televizijskih reklamah, zaslovela pa je z vidnejšimi vlogami v filmih Past za starše, Odštekani petek, Zlobna dekleta in Herbie: s polnim gasom. V zadnjih letih je njena kariera doživela več padcev kot vzponov. Poleg upodobitve Elizabeth Taylor jo bo mogoče videti tudi v nanizanki Glee in filmu "InAPPropriate Comedy" (Neprimerna komedija).