Cena najema je odvisna od tega, za koliko časa želite najeti avtodom, a razlike so precejšnje tudi pri tistih, ki so ponudili enako obdobje. Za devetdnevni najem v nizki sezoni bi morali tako plačati od 540 do 1755 evrov, so sporočili iz ZPS.

Kljub temu uporabnikom svetujejo, naj se za najem ne odločijo samo na podlagi cene, temveč naj si avtodom pred najemom ogledajo in preverijo njegovo ohranjenost. Pozorni naj bodo tudi na to, da je treba k ceni najema prišteti tudi stroške priprave, povezane z bivalnim delom avtomobila, nekateri pa na seznam dodajajo še stroške čiščenja, strošek avtocestne nalepke in podobno.

Najemniki naj se dobro pozanimajo tudi o pogojih najema. Preverijo naj še, kako je z asistenco v primeru nezgode, in z varščino, ki jo mora najemnik kot po pravilu položiti v gotovini, saj nikjer ne omenjajo, da jo je mogoče plačati zgolj z rezervacijo na računu kreditne kartice, kot je možno pri najemu osebnih avtomobilov. Tudi pri varščini so cene zelo različne, nekateri ponudniki pa imajo določeno dnevno omejitev kilometrov.