Pred oslabitvami in rezervacijami je banka lani pridelala 34,7 milijona evrov čistega dobička, bilančna vsota banke pa je ob koncu leta znašala 2,491 milijarde evrov. Letnega poročila banka sicer še ni objavila.

Kot je v sporočilu za javnost pojasnil prvi nadzornik Jure Peljhan, je banka lani prednostno skrbela za varnost in stabilnost poslovanja ter je ohranila likvidnost in stabilno kapitalsko ustreznost.

Količnik kapitalske ustreznosti je znašal 14,42 odstotka, količnik temeljnega kapitala pa 10,65 odstotka. Banka izvaja tudi program racionalizacije poslovanja, stroški pa so se lani znižali za šest odstotkov.

Z rezultati so se v sredo seznanili nadzorniki banke, ki so obenem dali pozitivno mnenje k poročilu revizorja. Na seji so bili obravnavani podatki o tekočem poslovanju banke. Obseg poslovanja se je v prvem četrtletju gibal v skladu z načrti, banka pa je poslovala pozitivno.

Nadzorni svet je obravnaval še gradiva za skupščino delničarjev Banke Celje in določil, da bo skupščina 31. maja.

Banka Celje je šesta največja banka po tržnem deležu, NLB pa si je doslej neuspešno prizadevala prodati svoj 57-odstotni lastniški delež v banki.