Velenjski rokometaši so že pred današnjo tekmo hladili penino, po današnjem zmagoslavju v celjski dvorani Zlatorog pa so jo lahko odprli in tudi uradno nazdravili drugemu naslovu državnih prvakov. Prvega so osvojili v sezoni 2008/09. Izbranci Branka Tamšeta so si pet tekem pred koncem drugega dela državnega prvenstva priigrali nedosegljivih deset točk pred najbližjimi zasledovalci in v prihodnji sezoni tudi nastop v ligi prvakov.

Slovenija bo imela v prihodnji sezoni dva predstavnika v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini, pot med elito pa si bo zagotovila še drugouvrščena ekipa. Trenutno je v boljšem položaju celjsko moštvo, ki ima - ob tekmi več - štiri točke prednosti pred tretjeuvrščenim koprskim Cimosom.

"Ose" so v prvem polčasu prevladovale na celjskem parketu. Do enajste minute je bil izid poravnan (8:8), nato pa so Velenjčani v naslednjih štirih minutah naredili delni izid 3:0 in povišali na 11:8. Varovanci domačega trenerja Vladana Matića - za njih je bila današnja tekma generalka pred nedeljsko prvo polfinalno tekmo v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev z nemškim Gummersbachom - so se ubranili prvega naleta tekmecev, drugega pa ne. Rokometaši iz Šaleške doline so po golu Marka Bezjaka v 21. minuti povedli s 16:11, prednost pa z manjšimi nihanji v igri držali vse do odhoda na velik odmor (19:15).

Tamšetovi varovanci so se v začetku drugega polčasa demonstrirali "atomski rokomet". V 35. minuti so povedli z 22:16, le tri minute kasneje pa svojo prednost po delnem izidu 3:0 povišali na 25:17. A Tamšetovi varovancem to ni bilo dovolj, v nadaljevanju so še bolj odločno pritisnili na tekmeca in v 46. minuti - po dveh zaporednih golih Fahrudina Melića - prvič na tekmi povedli z desetimi goli (28:18). Zmagovalec je bil odločen, veselje na velenjski klopi in med njihovimi privrženci pa neizmerno.

V zmagoviti ekipi je Matej Gaber dosegel devet, Jure Dolenec sedem golov, pri poražencih je bil strelsko najbolj učinkovit Luka Žvižej s sedmimi zadetki.

Celjska zasedba se bo v naslednjem krogu v gosteh pomerila s trebanjskim Trimom (25. april), velenjska pa bo na domačem igrišču gostila mariborski Branik (27. april).