Šestindvajsetletni Rosberg, ki si je v sobotnih kvalifikacijah prvič po 111 dirkah v karieri priboril najboljši startni položaj, je imel prevlado skorajda celotno tekmo. Da je bil sin Finca Kekeje Rosberga, nekdanjega svetovnega prvaka v formuli 1 (1982), danes razred zase, pa je pokazal tudi pogled na zaostanke prvih zasledovalcev. Rosberg je zmagal z lepo prednostjo 20,6 sekunde pred Buttnom in 26 sekund pred Hamiltonom, ki po novem s 45 točkami vodi v skupnem seštevku prvenstva pred moštvenim kolegom in zmagovalcem uvodne preizkušnje v avstralskem Melbournu Buttnom (43 točk) in španskim voznikom Ferrarija Fernandom Alonsom (37 točk) na tretjem mestu. V seštevku konstruktorjev vodi ekipa McLaren Mercedes (88), pred Red Bullom (64) in Ferrarijem (37).

Odstopil je le en voznik. Veteran Michael Schumacher, Rosbergov moštveni kolega iz ekipe Mercedes, je imel obilico smole. Za najuspešnejšega voznika v zgodovini formule ena, sedemkratnega svetovnega prvaka, je bila usodna slabo pritrjena pnevmatika v 13. krogu ob izhodu iz boksa. Ne glede na to, so bili v Mercedesu navdušeni z zgodovinsko zmago, prvo v moderni dobi formule ena. Nazadnje je pred 57 leti davnega 11. septembra 1955 zmagal sloviti Argentinec Juan-Manuel Fangio, ko je v Monzi za VN Italije slavil z Mercedesovo srebrno puščico.

Branilec naslova, dvakratni svetovni prvak, Nemec Sebastian Vettel (Red Bull), ki se ni prebil v sklepni del kvalifikacij, je končal na petem mestu, za moštvenim kolegom Avstralcem Markom Webbrom. Zmagovalec deževne preizkušnje za VN Malezije Alonso je tekmo končal šele na devetem mestu. Hamilton, lanski zmagovalec v Šanghaju, je imel drugi čas kvalifikacij, vendar pa je preizkušnjo zaradi kazni zaradi novega menjalnika začel s pet mest slabšim izhodiščem, kljub temu pa je dirko končal na stopničkah. Največji osmoljenec je bil Finec Kimi Räikkönen (Lotus-Renault), ki je bil še nekaj krogov pred koncem na drugem mestu, a je zaradi težav s pnevmatikami dirko končal šele na 14. mestu.

"Prežemajo me neverjetni občutki, zelo sem zadovoljen in srečen, nisem pričakoval, da bom tako hiter. Zelo sem zadovoljen z našim velikim napredkom v zadnjem času," je dejal Rosberg.

Naslednja dirka bo konec naslednjega tedna v Bahrajnu.