Gabrijel Škof, predsednik uprave Adriatic Slovenica, mladim priporoča, naj čim bolj izkoristijo obdobje pripravništva, saj bodo tako dobili vpogled v to, kaj vse se v podjetju pravzaprav počne. "Če imate tako priložnost, jo zagrabite z obema rokama. Ko začneš delati na enem delovnem mestu, se ne premakneš z njega, ker postaneš ambiciozen in želiš doseči čim več," je dejal Škof.

Na vprašanje moderatorke Mojce Križnar, direktorice kadrovskega podjetja Hill International, kaj pričakujejo od novih sodelavcev, pa je Boštjan Vasle, direktor Urada za makroekonomske analize in razvoj, odgovoril, da morajo biti dobro strokovno podkovani na svojem področju, poznati osnovna orodja dela in biti samostojni ter suvereni na področju, za katerega so zadolženi.

Bodite odprti za učenje

Škof je povedal, da v zavarovalništvu potrebujejo zelo raznolike profile, pa tudi karakterno zelo raznolike ljudi. Pri njih največ zaposlujejo na področju prodaje, za kar iščejo odprte, dinamične in vedoželjne ljudi, ki si želijo novih izzivov, saj je skoraj vsaka stranka nov izziv. Zaposlujejo tudi matematike in informatike, ki so povsem drugačen tip ljudi od prodajnikov, občasno pa potrebujejo tudi nove sodelavce v financah in računovodstvu, kjer so spet povsem drugačne zahteve. "Vsi pa morajo biti taki, da se radi učijo in se seznanjajo z novostmi, tudi v tujini," je dodal Škof.

Janko Medja, člane uprave UniCredit Banke, ki zadnja leta išče predvsem vodstveni kader, pravi, da se pri iskanju kadrov veliko govori o znanju in talentih, vendar pa so zanj bolj pomembne vrednote, ki jih pri človeku opaziš, če ga vprašaš, česa si ne želi in česa ni pripravljen storiti. Po njegovem se tako pokaže človekov karakter. Pri iskanju novih sodelavcev ga zato bolj kot znanje in talenti zanima, ali je človek pripravljen narediti tisto, o čemer govori, in ali se je pripravljen naučiti, česar ne zna.

Pokažite zanimanje za delo v podjetju

Vsi sogovorniki zaposlujejo tudi začetnike. Na Umarju za referenco šteje mnenje kandidatovih profesorjev in mentorjev, Rok Vodnik, član uprave Petrola, pa je povedal, da začetnike zaposlujejo za delo na projektih, saj se tako lahko veliko naučijo o delovanju organizacije in razvijejo v prihodnje vodje projektov. Vsi so tudi poudarili, da morajo biti kandidati brez izkušenj kreativni in drugačni. Za eno razpisano delovno mesto se namreč prijavi tudi več kot sto ljudi, zato mora biti že iz prijave razvidno, da kandidata to delovno mesto resnično zanima.

"Pomembno je, da raziščeš okolje in se postaviš v vlogo, ki jo boš opravljal. Iz prijave mora biti razviden interes za delo v podjetju, saj bo, če na vsak naslov pošlješ isto prijavo, delodajalec to hitro opazil in tvojo prijavo izločil iz nadaljnje selekcije," je poudarila Mojca Križnar.

Plače začetnikov do 1500 evrov

Križnarjeva sicer pri svojem delu srečuje veliko mladih, ki so še zmedeni in ne vedo točno, kaj bi počeli. Na drugi strani pa opaža, da so nekateri zelo ambiciozni, še celo preveč, saj znajo že po dveh mesecih potrkati na vrata direktorjeve pisarne in vprašati za povišico. Medja je dejal, da ima take kadre pravzaprav zelo rad, saj jih tudi on lahko vpraša, s čim so si v tem času zaslužili povišico. Sicer pa tako v Adriaticu kot v Petrolu in UniCredit Banki ponujajo začetno plačo med 1200 in 1500 evrov bruto. V javnem sektorju se plače začetnikov gibljejo pri tisoč evrih. Se je pa z leti izjalovil sistem nagrajevanja, zaradi česar zdaj dobri in slabi kadri prejemajo približno enako plačilo, je pojasnil Vasle.

Medja je ob razpravi o plačah še poudaril, da je na začetku bolj kot plača pomembno pridobivanje izkušenj in znanj, ki pridejo prav pri nadaljnji karieri. Velik pomen pripisuje tudi letnim razvojnim razgovorom, pri katerih zaposlenim svetuje odkritost - naj torej povedo, česa si želijo in česa ne, saj bodo le tako lahko skupaj z delodajalcem začrtali svoj nadaljnji karierni razvoj.

Na okrogli mizi je sodeloval tudi Marjan Huč, koordinator platforme nevladnih organizacij Sloga, kjer je priložnosti za zaposlovanje za zdaj še malo, zato potrebujejo predvsem prostovoljce. Je pa poudaril, da je tudi to ena izmed priložnosti, ki jo študenti lahko izrabijo za pridobivanje izkušenj, znanj in referenc, ki jim bodo koristile pri iskanje zaposlitve po študiju.