Sobota, 14. aprila

V Istanbulu se bodo na novem krogu pogajanj o iranskem jedrskem programu s predstavniki islamske republike sešli diplomati šestih velikih sil (pet stalnih članic varnostnega sveta Združenih narodov in Nemčija). Glavni iranski pogajalec Saed Džalili bo na srečanju predstavil "nove iniciative" za rešitev jedrskega vprašanja, so sporočili iz Teherana.

Nedelja, 15. aprila

V ljubljanskih Stožicah se bo premierno igral hokej na ledu. Slovenija začenja svoje enajsto svetovno prvenstvo na domačih tleh, kjer računa na vnovično uvrstitev med elito, kamor vodita prvi dve mesti na turnirju. Prvi nasprotnik slovenske reprezentance bo Velika Britanija, nato pa še Japonska, Madžarska, Ukrajina in Avstrija.

Ponedeljek, 16. aprila

V Oslu se bo začelo sojenje Andersu Behringu Breiviku, ki je lanskega julija v dveh terorističnih napadih ubil 77 ljudi. To bo največji kazenski proces na Norveškem po koncu druge svetovne vojne.

Poslanci se bodo po natanko štirih mesecih zbrali na drugem rednem zasedanju. Predsednik parlamenta je namreč po povolilnem ustanovnem, se pravi prvem rednem zasedanju sklical zgolj deset izrednih sej. Na drugem rednem zasedanju bodo tako prvič po volitvah na dnevnem redu poslanska vprašanja predsedniku vlade Janezu Janši in ministrom. Seja, na kateri je 16 točk dnevnega reda, naj bi trajala ves teden. Poslanci bodo verjetno največ časa porabili za prvi branji sprememb predpisov o prisilni poravnavi in zakona o državnem poroštvu za skoraj pol milijarde evrov posojil za gradnjo TEŠ6.

Torek, 17. aprila

Po osemnajstih mesecih zatišja v že dve desetletji trajajočem mirovnem procesu med Izraelci in Palestinci se bosta v Jeruzalemu sešla izraelski premier Benjamin Netanjahu in palestinski premier Salam Fajad. Stiki med Palestinci in Izraelci so bili pred letom in pol zamrznjeni le nekaj dni po obnovitvi mirovnih pogovorov, za katere si je močno prizadeval ameriški predsednik Barack Obama. Izrael namreč ni hotel razglasiti moratorija na gradnjo novih in širitev obstoječih naselbin na zasedenem Zahodnem bregu in v Vzhodnem Jeruzalemu.

V Cankarjevem domu bo nastopil francoski pianist Pierre-Laurent Aimard, ki velja za ključno figuro sodobne glasbe in izjemnega izvajalca pianističnega repertoarja vseh glasbenih obdobij.

V nogometni ligi prvakov bosta odigrani prvi tekmi polfinala. Nocoj bo Real iz Madrida gostoval pri Bayernu v Münchnu, v sredo pa Barcelona v Londonu pri Chelseaju.

Sreda, 18. aprila

Na sedežu Nata v Bruslju bo na ravni zunanjih in obrambnih ministrov držav članic potekalo zasedanje Severnoatlantskega sveta (NAC). Dober mesec dni pred vrhom Nata v Chicagu bodo ministri razpravljali predvsem o Afganistanu, od koder naj bi se zavezništvo s svojo tamkajšnjo vojaško-stabilizacijsko misijo Isaf umaknilo do konca leta 2014.

Stavkali naj bi zaposleni v javnem sektorju. Stavki se je doslej pridružilo 20 od 27 sindikatov, stavkati pa ne nameravajo zdravniki in zobozdravniki ter zaposleni v pravosodju.

Četrtek, 19. aprila

V Mariboru se začenja Festival Attacca, ki ga pripravlja Carmina Slovenica pod umetniškim vodstvom Karmine Šilec. Attacca obsega več projektov: od koncertnega cikla Attacca in mednarodnega festivala do programov, kot so S petjem zoper nasilje in odvisnosti, Petje za vse (dosegljivost zborovske glasbe invalidnim, bolnim, zapornikom), program Pevske šole CS in PU na obisku...

Petek, 20. aprila

V SNG Drama Ljubljana bodo premierno uprizorili predstavo Rdeča priznanega ameriškega scenarista in dramatika Johna Logana. Igra je poklon umetnosti abstraktnega ekspresionista Marka Rothka in je tokrat zaživela pod režijsko taktirko Zvoneta Šedlbauerja.