Strokovnjaki se sprašujejo, kako globoko sta prvi dirki pretresli uspeha vajeno ekipo Red Bull in Sebastiana Vettla, ki predvsem po dirki v Maleziji ni znal skriti negativnih čustev, vse frustracije pa je potem sprostil na Narainu Kartikejanu iz ekipe HRT. A to je bolj ali manj že zgodovina, zaradi grobih besed o idiotih, kumarah in podobno FIA Vettla ni kaznovala, a taka reakcija lahko pove marsikaj. Predvsem to, da pri Red Bullu že gorijo alarmne lučke, kajti McLaren je letos več kot nevaren tekmec. Zato mnogi že vidijo novo prvo moč v formuli 1, to pa naj bi bil Jenson Button. "Hiter, zanesljiv, miren," pravi Niki Lauda, ki sicer nikoli ni bil velik navdušenec nad Lewisom Hamiltonom. Avstrijec mu tudi letos ne pripisuje veliko možnosti za uspešen boj z moštvenim kolegom.

Po drugi strani je Sebastian Vettel še vedno prepričan, da je naslov prvaka, tretji zapored, še vedno na dosegu roke: "Prvi dve dirki nista bili popolni, a tako zelo slabi tudi ne. Pred nami je še 18 dirk in še vedno lahko osvojimo veliko točk. Naš dirkalnik ni tako zelo slab, vsekakor nič slabši od tekmecev, le še malo sreče moramo ujeti."

Bolj kot priprave na prihajajočo dirko se srenja formule 1 trenutno ubada z VN Bahrajna in nemiri, ki se vedno znova razplamtevajo v tej otoški državici. Sprva je Bernie Ecclestone zatrjeval, da bodo tam dirko organizirali na vsak način, a bolj ko se bliža datum dirke, na sporedu naj bi bila 22. aprila, pogosteje je slišati dvomljive izjave. Celo iz Ecclestonovih ust, saj je Anglež zdaj dejal, da nihče ne more prisiliti ekip, da bi se zares odpravile na to dirko. Ecclestone je celo nameraval, da bi se teden dni pred to dirko dobil s protestniki, a zadeve se tam zaostrujejo iz dneva v dan. Protestniki želijo cirkus okoli dirke seveda izrabiti v svojo korist. Bahrajnsko notranje ministrstvo jim sporoča, da bodo proti vsem, ki bodo tako ali drugače motili ali želeli preprečiti dirko, ravnali strogo in odločno. Kaj to pomeni v policijskem jeziku, si lahko predstavljate. Zato ekipe že pripravljajo načrt B, kako se iz Šanghaja takoj vrniti v Evropo.