Tožilstvo v Zürichu je medtem tudi sporočilo, da je Fundacija E.G. Bührle potrdila, da je najdeno umetniško delo original. Slednje je vredno sto milijonov švicarskih frankov (110 milijonov evrov).

Omenjeno umetniško delo "Le garcon au gilet rouge" so v eni največjih tatvin umetniških del v zgodovini Evrope leta 2008 ukradli skupaj z deli "Les coquelicots pres de Vetheuil" Claudea Moneta, "Comte Lepic et ses filles" Edgarja Degasa in "Branche de marronnier en fleurs" Vincenta van Gogha.

Züriška policija je po ropu umetniških del iz ene najbolj pomembnih zasebnih umetniških kolekcij evropskega slikarstva sporočila, da je umetnine odnesla zamaskirana trojica, ki je govorila "nemško s slovanskim naglasom". Leto dni kasneje je policija objavila informacijo, da sta med osumljenimi tudi državljana Srbije, je poročala beograjska tiskovna agencija Beta.

Tožilstvo v Zürichu je že sporočilo, da je srbska policija v zvezi s tatvino v noči na danes aretirala tri osumljence. Aretacije v Beogradu in mestu Čačak je izvedla v sodelovanju s policijo več evropskih držav, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Po navedbah beograjske televizije B-92 je bil med aretiranimi vodja skupine, ki je izvedla rop, med akcijo pa so našli tudi 1,5 milijona evrov v gotovini in orožju.

Ukradeno platno Moneta in sliko Van Gogha v skupni vrednosti 70 milijonov švicarskih frankov oziroma 44 milijonov evrov je švicarska policija našla kmalu po ropu v avtomobilu v Zürichu. Sedaj pogrešajo le še delo Grof Lepic s hčerama Edgara Degasa v vrednosti deset milijonov švicarskih frankov oziroma 11 milijonov evrov.

Pred krajo si je bilo v muzeju v Zürichu moč ogledati skupno šest Van Goghovih slik, sedem Cezannovih, šest Degasovih in pet Monetovih del. Slikarstvo drugih dob v muzeju so zastopali Toulouse- Lautrec, Picasso in Chagall, muzej pa je hranil tudi zbirko srednjeveškega kiparstva.