Ljubljančani se zavedajo, da jim proti presenečenju lige za prvaka Elektri ne bo lahko. Porazna igra v Novem mestu je v moštvo vnesla nekaj nemira, a se želijo zmaji že proti Šoštanjčanom vrniti na zmagovite tirnice. Za to bo potrebna večja sproščenost v napadu, saj se Ljubljančani vse od začetka lige za prvaka mučijo z doseganjem košev. Tekma bo tokrat na sporedu v dvorani Tivoli, saj se bo v Stožicah v nedeljo začelo svetovno prvenstvo divizije I v hokeju na ledu. "Po porazu s Krko je seveda jasno, da si v nadaljevanju tekmovanja ne smemo več privoščiti spodrsljajev. Elektra je čvrsta in dobro vodena ekipa, ki nas je pošteno namučila v Šoštanju, a tokrat moramo unovčiti prednost v kakovosti. Tekme se moramo lotiti s pravim pristopom in moštveno igro od prve do zadnje minute. Odigrati moramo trdo obrambo in dobiti skok. Previdni moramo biti na sproščene Elektrine strelce," opozarja trener Olimpije Sašo Filipovski.

Nov veter je po zmagi na derbiju zavel v Novem mestu, kjer Krka nenadoma kar kipi od samozavesti. A gostovanje v Laškem nikakor ne bo lahko. Ker se je Zlatorog v torek sporazumno razšel s trenerjem Ivanom Sunaro, bodo imeli igralci tokrat dodaten motiv, saj se bodo želeli dokazati novemu strategu Ervinu Dragšiču.

Liga Telemach, za prvaka, 6. krog: Šentjur - Helios 93:106 po podaljšku (24:22, 44:44, 61:75, 86:86 Pelc 22, Nelson 19; Prepelič 41, Bubnič 18).