Na madridskem stadionu Santiago Bernabeu je sinoči gostovala tretjeuvrščena Valencia, ki je odigrala dobro in hrabro tekmo, za kar je bila nagrajena s točko, za Real pa bi lahko dejali, da je izgubil pomembni dve točki v boju na naslov španskega prvaka.

Čeprav so imeli domači na odprti tekmi žogo 60 odstotkov časa v svoji posesti, na vrata gostov pa sprožili enkrat več strelov (33:17), jim to danes ne pomaga kaj dosti. Žalovali bodo za številnimi zapravljenimi priložnostmi, med drugim so imeli dve tudi v sodnikovem dodatku v samem zaključku tekme. Treba je omeniti, da je tudi Valencia prišla do kar nekaj lepih priložnosti, a je večkrat odlično posredoval Iker Casillas in Realu posledično rešil vsaj točko.

To je bila po lanskem septembru prva tekma Reala, na kateri ni dosegel zadetka, srečanja, ki bi se končalo z rezultatom 0:0, pa Madridčani ne pomnijo že od leta 2007.

"Vedeli smo, kaj nas čaka. Maksimalno smo se na to pripravili in odigrali zelo dobro tekmo, še posebno v obrambi. Ta točka je za nas zelo velika. Do konca je še sedem krogov in naredili bomo vse, da bi si zagotovili uvrstitev v ligo prvakov," je po tekmi dejal junak tekme, vratar Valencie Vicente Guaita.

Real je včeraj remiziral še tretjič na zadnjih petih prvenstvenih tekmah, kar je ob zmagah Barcelone pomenilo, da se je njihova prednost v le nekaj tednih z desetih točk stopila le na štiri in prvenstvo je ponovno povsem odprto. Kraljevi klub nova težka tekma čaka že v sredo, ko bo gostoval pri mestnem tekmecu Atleticu, medtem ko bo Barcelona gostila Getafe. Se bo prednost Reala še zmanjšala?