Peti veliki derbi sezone v državnem prvenstvu - doslej je bilo v zmagah 2:2 - sta obe ekipi začeli zelo zavzeto, nobena si ni priigrala večje prednosti. V tem delu se je pri gostiteljih izkazal Zoran Dragić, na drugi strani pa je bil najbolj razigran Deon Marshall Thompson. Na prvi odmor so s točko prednosti odšli gostitelji, ki so nato do polčasa prišli do najvišje prednosti na tekmi 28:23.

V drugem polčasu so najprej zadeli Ljubljančani, a so nato krkaši hitro spet izenačili najvišjo prednost, ta pa je v tem delu igre ob slabi obrambi Uniona Olimpije rasla iz minute v minuto, najprej je bilo + 10 (40:30), nato + 12 (42:30), pred odločilnim delom igre pa so si Novomeščani priigrali 14 točk naskoka (46:32). Ljubljanski košarkarji so v treh četrtinah skupno zbrali zgolj 32 točk.

Krkaši so tudi v zadnjem delu igre veliko pozornosti namenjali zbrani igri v obrambi, a manjkali so koši, tako da so se zmaji vztrajno bližali. Slabih sedem minut in pol pred koncem so se sicer približali na -6 (40:46), a nato so gostitelji spet zaigrali bolj zbrano in manj kot štiri minute pred koncem vodili s 56:43. Državni prvaki so tekmo na krilih danes izjemno razpoloženega Dragića, ki je končal pri 21 točkah in šestih skokih, varno pripeljali do konca in Ljubljančanom prizadejali prvi poraz v ligi za prvaka.

V naslednjem krogu bodo košarkarji Krke 12. aprila gostovali pri Zlatorogu, Union Olimpija pa gostila Elektro Šoštanj.